Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο «άρχοντας» του κλαρίνου Βασίλης Γκόριτσας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο!

29 Μαρτίου 2023 11:11
Πέθανε ο «άρχοντας» του κλαρίνου Βασίλης Γκόριτσας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνο σκόρπισε στη Λοκρίδα και σε όλη τη Φθιώτιδα ο θάνατος του παραδοσιακού καλλιτέχνη Βασίλη Γκορίτσα από τις Λιβανάτες.

Ο Βασίλης Γκορίτσας, ο «άρχοντας» του κλαρίνου, όπως τον αποκαλούσαν στην περιοχή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο για την μουσική του που συνόδεψε τα γλέντια χρόνων στην περιοχή αλλά και για την μεγάλη του καρδιά.

Ο Βασίλης Γκορίτσας όπως αναφέρει το ilamia έφυγε στα 92 του χρόνια και χτες Τρίτη (28/3) φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις Λιβανάτες.

Ο μπαρμπα Βασίλης όπως ήταν γνωστός στην περιοχή διακρίθηκε για την αγάπη και την τεχνική του κλαρίνου και την προσφορά του στην δημοτική παραδοσιακή μουσική την οποία μεταλαμπάδευσε σε πολλούς νέους καλλιτέχνες.

Ο Βασίλης Γκορίτσας υπήρξε ένας απλός μουσικός με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς τόσο σε συλλόγους της περιοχής, όσο και σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Πέθανε γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης - Τον βρήκαν νεκρό στο γραφείο του (photo)

Θλίψη επικρατεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης εξαιτίας του θανάτου του καθηγητή Πανεπιστημίου, Αθανάσιου Φειδά.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο κορυφαίος διεθνολόγος και καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, o 65χρονος καθηγητής Μαθηματικών εντοπίστηκε νεκρός χθες το βράδυ στο γραφείο του σtο Πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ φαίνεται πως ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο… πένθος όλους τους πανεπιστημιακούς καθώς επρόκειτο για έναν σπουδαίο ακαδημαϊκό που αφήνει πίσω του σημαντικό έργο στον τομέα της ανάλυσης

Ποιος ήταν ο Αθανάσιος Φειδάς

Πέθανε γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης - Τον βρήκαν νεκρό στο γραφείο του (photo)

Ο Αθανάσιος Φειδάς γεννήθηκε το 1958 και ήταν καθηγητής Μαθηματικών στον τομέα Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο ίδιος μαθήτευσε στο γυμνάσιο της Βαρβάκειου Πρότυπης Σχολής ενώ στο 1981 έλαβε το πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το 1985 έκανε τη διδακτορική του διατριβή στο Purdue University των ΗΠΑ με θέμα «Tο διοφαντικό πρόβλημα για την πρόσθεση και τη διαιρετότητα σε δακτυλίους πολυωνύμων».

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία:

08/1985 – 05/1986 και 06/1987 – 08/1989: Assistant Professor, Department of Mathematics, Florida International University, Maiami, Η.Π.Α.

09/1986 – 05/1987: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, ‘Ιδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πάτρα.

08/1989 – 01/1991: Visiting Assistant Professor, Department of Mathematics, University of Illinois at Urbana-Champaign, Η.Π.Α.

09/01/1991 – 06/06/1996: Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

07/09/1996 – 18/03/2004: Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

19/03/2004 – μέχρι και χθες: Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Μαθηματική Λογική, Θεωρία Ερμηνειών, Θεωρία Αλγορίθμων και εφαρμογές τους στην ‘Αλγεβρα και στη Θεωρία Αριθμών.

Ανασκοπήσεις άρθρων του στο MathSciNet.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share