Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Tι κοιτάτε; Εσείς ήσασταν, και οι 12. Τέρατα» - Ξέσπασαν οι γονείς του 19χρονου στο άκουσμα της κραυγής του γιου τους σε βίντεο της δολοφονικής επίθεσης (Video)

Αφορμή η προβολή ενός βίντεο από το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

28 Μαρτίου 2023 14:15
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Tι κοιτάτε; Εσείς ήσασταν, και οι 12. Τέρατα» - Ξέσπασαν οι γονείς του 19χρονου στο άκουσμα της κραυγής του γιου τους σε βίντεο της δολοφονικής επίθεσης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέσπασαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα εναντίον του γιου τους, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαροί, προσωρινά κρατούμενοι ήδη στις φυλακές.

Την ώρα που γινόταν προβολή βίντεο από τη μοιραία επίθεση τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, αντέδρασε η μητέρα του 19χρονου, λέγοντας: «Τι κοιτάτε; Εσείς ήσασταν. Και οι 12». «Τα θέλουμε κι εμείς αυτά τα βίντεο, όλη η Ελλάδα τα έχει δει», συνέχισε, ενώ ψέλλισε τη λέξη «τέρατα», με τον πατέρα του Άλκη να φωνάζει «ξαναβάλτε το, ξαναβάλτε το», ζητώντας την επανάληψη προβολής συγκεκριμένου βίντεο.

Επρόκειτο για επεξεργασμένο βίντεο, το οποίο προσκόμισε -στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων- ο συνήγορος υπεράσπισης του 10ου και του 11ου εκ των κατηγορούμενων. Στο οπτικοακουστικό υλικό, διάρκειας 50 δευτερολέπτων, απομονώθηκε, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, η κραυγή του Άλκη, σε μία προσπάθεια του συνηγόρου να καταδείξει ότι οι εντολείς του εκείνη τη στιγμή είχαν ήδη αποχωρήσει.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται σήμερα για 19η μέρα. Η διαδικασία των αναγνωστέων ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ζώα, ζώα!» - Ξέσπασε η μητέρα του 19χρονου προς τους 12 κατηγορούμενους (Video)

«Ζώα, ζώα», είπε φορτισμένη συναισθηματικά η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του γιου της.

Λίγο πριν, η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, απαντώντας σε ερωτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανέφερε αναλυτικά τα τραύματα που είχε ο Άλκης Καμπανός στο κεφάλι του, από την δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν το μοιραίο βράδυ στην οδό Θεοδώρου Γαζή.

Η δίκη συνεχίζεται κανονικά με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στην ιατροδικαστή.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ο καθένας ήξερε τι όπλο θα πάρει» - Αστυνομικός περιέγραψε τον τρόπο που έδρασαν οι 12 κατηγορούμενοι (Video)

Παρουσία των γονέων του Άλκη Καμπανού ξεκίνησε η κατάθεση του αστυνομικού που περιέγραψε τον τρόπο που έδρασαν οι 12 κατηγορούμενοι, λαμβάνοντας υπόψη τις καταθέσεις τους στο τμήμα μετά την προσαγωγή τους. Παράλληλα, τις κινήσεις των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού που είδε μέσα από το αυτοκίνητό του καθώς περνούσε τυχαία με τον φίλο του από τον τόπο του εγκλήματος περιέγραψε κατά τη διάρκειας της κατάθεσής του μάρτυρας.

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως η επίθεση έγινε για εκδίκηση και «ο καθένας ήξερε τι όπλο θα πάρει μαζί του». Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης όταν ο Αλέξης Κούγιας είπε σε έναν κατηγορούμενο «τι με κοιτάς έτσι;» και οι συγγενείς του 19χρονου φώναζαν «κάτω τα κεφάλια».

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός είπε ότι και οι 12 κατηγορούμενοι δεν απάντησαν για το ποιος ευθύνεται για τα μοιραία χτυπήματα στον Αλκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός τα αντικείμενα της επίθεσης τα πέταξαν σε μια γέφυρα στον περιφερειακό ενώ το μαχαίρι του ενός επιβάτη σε έναν υπόνομο και δεν βρέθηκε. Αντίθετα βρέθηκε το δρεπάνι στον τόπο της τραγωδίας και ένα κράνος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share