Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Κώστας Μίσσιος - Θρήνος στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών

27 Μαρτίου 2023 21:27
Πέθανε ο Κώστας Μίσσιος - Θρήνος στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο ποιητής, δοκιμιογράφος και ερευνητής, Κώστας Μίσσιος. Την είδηση έκανε γνωστή το ΚΚΕ, το οποίο με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον εκλιπόντα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Γραφεία ΚΚΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Κώστα Μίσσιο ποιητή, δοκιμιογράφο και ερευνητή. Ο Κώστας Μίσσιος γεννήθηκε το 1938 στη Μυτιλήνη, όπου και τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1961, όπου εργάσθηκε από το 1965 έως και το 2000, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχοντας φτάσει στο βαθμό του Γενικού Διευθυντή.

Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1954 από τις στήλες των εφημερίδων της γενέτειράς του με χρονογραφήματα, ρεπορτάζ και ποιήματα. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες έντυπα, ενώ έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ρουμανικά, ουγγρικά, πολωνικά, βουλγαρικά, αλβανικά και τουρκικά.

Από το 1980 ασχολήθηκε και με την γραμματολογική και βιβλιογραφική έρευνα της λεσβιακής γραμματείας. Αρκετά γραπτά του δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ”Νέο Εμπρός” της Λέσβου.

Ο Κώστας Μίσσιος, άνθρωπος με ξεχωριστή ευαισθησία και ήθος, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το δίκιο των εργαζομένων, για την υπόθεση της κοινωνικής αλλαγής, γι αυτό και συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, έχοντας μάλιστα εκδηλώσει επανειλημμένα τη στήριξή του σε αυτό, όπως έκανε και πρόσφατα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Χριστίνα, στην κόρη του Μάρω και τους οικείους του.»

Τροχαίο στην Κρήτη: «Ήταν ένα κορίτσι που όλοι θα ήθελαν να το έχουν...» - Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του αρραβωνιαστικού της 22χρονης Πέννυς (Video)

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Αρχάνες Ηρακλείου μετά από τον τραγικό θάνατο της 22χρονης πρωταθλήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης σε τροχαίο δυστύχημα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν η 22χρονη Πέννυ επέστρεφε με μια φίλη της από το σπίτι του συντρόφου της όπου επρόκειτο να αρραβωνιαστούν. Η 22χρονη ήταν συνοδηγός και σε μια στιγμή η φίλη και οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αυτό χτύπησε σε κράσπεδο, ανετράπη και καρφώθηκε σε δέντρο.

Η οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά όμως η 22χρονη Πέννυ μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου όπου άφησε την τελευταία της πνοή σκορπώντας θλίψη σε όλους όσους την αγάπησαν.

Η 22χρονη ήταν αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης στον κολυμβητικό όμιλο Ηρακλείου και μάλιστα είχε καταφέρει να διακριθεί πολλές φορές. Ήταν ένα αγαπητό χαμογελαστό κορίτσι που ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί τον αγαπημένο της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share