Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Μην παρκάρετε κάτω από δέντρα, επιστρέφει ο χειμώνας» - Δραματική προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου

Πού θα χτυπήσουν τα χιόνια και οι καταιγίδες των επόμενων ωρών

27 Μαρτίου 2023 18:45
«Μην παρκάρετε κάτω από δέντρα, επιστρέφει ο χειμώνας» - Δραματική προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έπειτα από ένα ηλιόλουστο και ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, που οδήγησε πολλούς στις παραλίες μέχρι και για την πρώτη βουτιά, οι μετεωρολόγοι επιμένουν ότι καταφτάνει και στην Αττική μια κακοκαιρία εξπρές που θα στρώσει με χιόνια και την Πάρνηθα.

Η τελευταία πρόγνωση ανήκει στην Χριστίνα Σούζη η οποία είπε ότι η θερμοκρασία θα πέσει απότομα, θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι της Τετάρτης και νιφάδες χιονιού θα εμφανιστούν ακόμα και στην Πάρνηθα, φέρνοντας πάλι χειμωνιάτικο σκηνικό και κρύο.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι με κύρια χαρακτηριστικά την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, τους ενισχυμένους ανέμους ακόμη και σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όμως στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα γίνει αισθητή από την Τρίτη 28/03.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr:

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 27/03 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Πελοποννήσου), στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από το πρωί της Τρίτης 28/03 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο την Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία και το Αιγαίο ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Στα ορεινά της Πίνδου και της Μακεδονίας, άνω των 1000 μέτρων, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 27/03 έως το πρωί της Τρίτης 28/03. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 28/03, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ανατολικά της Θεσσαλίας και Στερεάς έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.

Οι άνεμοι αναμένεται να είναι ενισχυμένοι τόσο στα πελάγη όπου τη Δευτέρα 27/03 θα φτάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ και την Τρίτη 28/03 τα 7 έως 8 μποφόρ όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές όπου κατά τόπους θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ. Ιδιαιτέρα για την πόλης της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 28/03 αναμένεται πολύ ενισχυμένος βαρδάρης που κατά διαστήματα θα φτάνει τα 6 μποφόρ με ιδιαίτερα ισχυρές ριπές.

Στους ενδεικτικούς χάρτες που ακολουθούν, με πράσινη σκίαση παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά το απόγευμα (Χάρτης 1) και τις πρώτες βραδινές ώρες (Χάρτης 2) της Δευτέρας 27/03. Στους ιδίους χάρτες τα σύμβολα των κεραυνών υποδεικνύουν τις περιοχές με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με τον μετεωρόλογο Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook σήμερα Δευτέρα αναμένονται ισχυροί άνεμοι και συγκεκριμένα νοτιάδες, ενώ αύριο Τρίτη οι νοτιάδες θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες.

Ο ίδιος τονίζει πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λέγοντας πως «δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές».

Σημείωσε, δε, πως αυξημένος είναι και ο «κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο!!!

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα! Όπως σας είχα ενημερώσει και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ – ΠΑΡ 17:45 & 22:00) της προηγούμενης εβδομάδας:

– Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο (σήμερα Δευτέρα νοτιάδες και αύριο Τρίτη βοριάδες)!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα!!!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα (27/3) και να συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ορεινά.

Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο!!! Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα! Όπως...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, March 26, 2023
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share