Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ψυχρή «βουτιά» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Θα σημειωθούν πολλά θερμοκρασιακά ρεκόρ...»

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για την εξέλιξη των φαινομένων το επόμενο 24ωρο

27 Μαρτίου 2023 17:50
Ψυχρή «βουτιά» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Θα σημειωθούν πολλά θερμοκρασιακά ρεκόρ...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ακόμη μία προειδοποίηση για τα καιρικά φαινόμενα που πρέπει να αναμένουμε από αύριο (28/3) στη χώρα μας προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος, μέσω του Live News του Mega.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά στον «αέρα» της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου: «Τους 27 βαθμούς έφτασε σήμερα η θερμοκρασία! Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα το επόμενο 24ωρο. Βοριάδες 8-9 μποφόρ και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Στην Αττική κατά περιόδους θα έχουμε έντονα φαινόμενα. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν κυρίως αύριο (28/3), αφού αργότερα θα υποχωρήσουν αρκετά. Αυτό που είναι αξιόλογο, είναι πως θα σημειωθούν αρκετά θερμοκρασιακά ρεκόρ για την εποχή, αφού θα έχουμε "βουτιά" 12-14 βαθμών.»

Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός φέρνει εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τον καιρό σε σύγκριση με εκείνα των προηγούμενων ημερών, τονίζοντας πως ο Μάρτιος συνεχίζει να έχει... τα τρελά του, φέρνοντας ακόμη και χιόνια στην Αττική στο τέλος του μήνα!

Όσα επεσήμανε και στο δελτίο καιρού του Mega ο Γιάννης Καλλιάνος:

Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Ψυχρό "κύμα" θα σαρώσει τη χώρα!» - Οι περιοχές που "κινδυνέουν" από την πολική αέρια μάζα

Για ψυχρή εισβολή που θα φέρει και χιόνια στη χώρα μας ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας την Τρίτη, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών που θα καταφέρουν να μπουν και στη χώρα μας από τις μεταμεσονύχτιες ώρες είναι η αιτία που η θερμοκρασία θα σημειώσει την Τρίτη κατακόρυφη πτώσης έως και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τα επίπεδα της Δευτέρας.

Σήμερα, Δευτέρα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. «Στη συνέχεια όμως προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και προς το βράδυ, ακόμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα συναντήσουμε συννεφιές, οι οποίες θα συνοδεύονται από βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες», λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές στην Αττική με την θερμοκρασία να φτάνει και σήμερα μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου, στο κέντρο της πόλης.

Στην Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σχηματιστούν συννεφιές που θα φέρουν τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος στους 23 βαθμούς.

Από την Τρίτη όμως, συμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στα πελάγη, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Η πολική αέρια μάζα θα φέρει βροχοπτώσεις που στα υψηλά υψόμετρα θα μετατρέπονται σε χιόνια και ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά».

Ο άστατος καιρός θα επιμείνει και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη, το κύμα κακοκαιρίας εκτονώνεται προς την Τουρκία και η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share