Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Αφέθηκε ελεύθερος ο συμβασιούχος σταθμάρχης για την τραγωδία - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν (video)

Οι επόμενες κινήσεις της δικαιοσύνης στην υπόθεση

27 Μαρτίου 2023 16:37
Τέμπη: Αφέθηκε ελεύθερος ο συμβασιούχος σταθμάρχης για την τραγωδία - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν (video)
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10 και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς των θυμάτων έχουν συστήσει μια 5μελή επιτροπή συμβούλων οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται, προκειμένου και αυτοί να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος. Επιπλέον, και οι μηχανοδηγοί από την πλευρά τους θα προτείνουν τη σύσταση μιας επιτροπής αλήθειας ώστε να διερευνήσουν την υπόθεση.

Νεκρός σε τροχαίο "κομβικό" πρόσωπο για την τραγωδία των Τεμπών

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 66χρονο έγινε χτες το μεσημέρι, στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου στο Λαγονήσι.

Θύμα είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τροχαίο ήταν ένα από τα πιο κομβικά πρόσωπα, εκ της θέσης που κατείχε στον Οργανισμό τόσο ως προς τη λειτουργία του ΟΣΕ σε επίπεδο κυκλοφορίας, όσο και στο επίπεδο της διερεύνησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Στο παρελθόν ήταν και ένα από τα μέλη της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί για το πρώτο πόρισμα του ΟΣΕ για το δυστύχημα στο Αδενδρο το 2017.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share