Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κόλαφος τα Μερομήνια για το Πάσχα 2023: «Λίγο πριν ξεκινήσουμε το σούβλισμα...»

Ευχάριστα ή δυσάρεστα τα μαντάτα ενόψει Λαμπρής;

27 Μαρτίου 2023 16:28
Κόλαφος τα Μερομήνια για το Πάσχα 2023: «Λίγο πριν ξεκινήσουμε το σούβλισμα...»
Φωτογραφία δεξιά: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάσχα 2023: Το Πάσχα πλησιάζει και τα Μερομήνια έχουν... βγάλει ήδη τον καιρό με τον οποίο θα σουβλίσουμε.

Τα Μερομήνια σε αρκετές περιπτώσεις, παρότι είναι ένας διαφορετικός (μη επιστημονικός) τρόπος πρόγνωσης του καιρού, μας φανερώνουν από πριν την πραγματικότητα! Όπως είχε αναφέρει ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, το σούβλισμα θα γίνει με πολύ καλό καιρό και κατά πάσα πιθανότητα έντονη ηλιοφάνεια.

Ενώ την ίδια ώρα, ξεκάθαρη ήταν η Χριστίνα Σούζη: «Σκεπαστείτε με κουβέρτες και παπλώματα και ντυθείτε καλά, έρχεται...»

Αναλυτικά η πρόβλεψή του για τον ερχόμενο μήνα:

Απρίλιος 2023

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» Άνοιξη!

Πασχαλινά αυγά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Κόκκινος» συναγερμός του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό: «Μεγάλη προσοχή στο επόμενο 48ωρο, αποφύγετε να...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί εκτάκτως με τη σειρά του για τον καιρό, με την επιδείνωσή του να έχει ήδη προϊδεαστεί και τον έμπειρο μετεωρολόγο να προχωρά σε μια ιδιαίτερη σύσταση.

Συγκεκριμένα, ζητά μεγάλη προσοχή στις πολύ δυνατές ριπές των ανέμων, που αναμένονται στις επόμενες ώρες και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και ατυχήματα.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο!!!

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα! Όπως σας είχα ενημερώσει και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ -ΠΑΡ 17:45 & 22:00) της προηγούμενης εβδομάδας:

– Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο (σήμερα Δευτέρα νοτιάδες και αύριο Τρίτη βοριάδες)!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα!!!.

Λεπτομέρειες και για τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανευάσματα στα δελτία καιρού της ΕΡΤ 3 απόψε..

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου».

«Χιονοπτώσεις, παγετός, καταιγίδες!» - Έκρουσε καμπανάκι ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Όπως ανέφερε στην τελευταία του πρόγνωση ο Σάκης Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει και θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Την Τρίτη, όμως θα έχουμε έντονες βροχές, αλλά και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.

Ειδικότερα για την Πέμπτη αναμένεται από το πρωί βροχή στη Θράκη και όσο πάμε δυτικότερα θα επικρατήσουν συννεφιές. Στο Αιγαίο θα έχουμε ηλιοφάνεια και στα βόρεια της Κρήτης τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά τα σύννεφα θα γίνουν λιγότερα και στις βόρειες και ανατολικές περιοχές θα έχουμε τοπικές μπόρες, όπως και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα κεντρικα, στους 20 στο Ιόνιο και στους 12 με 15 στα βόρεια ορεινά.

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share