Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 27/3: Από άνοιξη... χειμώνας! Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και "βουτιά" της θερμοκρασίας - Συναγερμός Καλλιάνου, Μαρουσάκη και Αρνιακού (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

27 Μαρτίου 2023 07:26
Καιρός σήμερα 27/3: Από άνοιξη... χειμώνας! Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 27/3: Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα και να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ορεινά, με τους Γιάννη Καλλιάνο, Κλέαρχο Μαρουσάκη και Τάσο Αρνιακό να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Ανοιξης και το Πάσχα, «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια.

Χειμωνιάτικο «πισωγύρισμα» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Από το μεσημέρι της Δευτέρας το σκηνικό...»

Βροχές θα ξεκινήσουν από σήμερα Δευτέρα (27/3) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη βόρεια και δυτική Μακεδονία ενώ στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία,.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν μέχρι και αργά το βράδυ στις δυτικότερες περιοχές και τμήματα της Στερεάς, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βροχές περιμένουμε και στις περιοχές της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, τα νησιά του Ιουνίου και τη Θεσσαλία από το απόγευμα και έπειτα.

Στις νοτιοανατολικές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι με ηλιοφάνεια και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία από 19 – 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από 4 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με θερμοκρασία από 11 – 23 βαθμούς και νοτιοδυτικούς ανέμους 4 – 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες τοπικές νεφώσεις που από το βράδυ θα γίνουν πιο έντονες και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στους 10 – 21 και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.

«Κουτί της Πανδώρας» από τον Τάσο Αρνιακό: Κακοκαιρία εξπρές θα «σαρώσει» τη χώρα - Οι περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Το καιρικό «Κουτί της Πανδώρας» θα ανοίξει από αύριο Δευτέρα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις από τον Τάσο Αρνιακό κρούωντας καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε για τη Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη του καιρού:

Δραματική πρόβλεψη Κλέαρχου Μαρουσάκη: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία με χιόνι, χαλάζι και ανεμοστρόβιλους - Προσοχή σε αυτές τις περιοχές (Video)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προχώρησε σε μια έκτακτη προειδοποίηση προκειμένου να μας ενημερώσει εγκαίρως για την σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τις επόμενες μέρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγος, το επόμενο τριήμερο χαρακτηρίζεται από τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα για χαλαζόπτωση ή ακόμα και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους. Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, τους θυελλώδεις εως και πολύ θυελλώδεις ανέμους κατά κύριο λόγο βοριάδες και με έμφαση το Αιγαίο αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό, τις πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές περιοχές αλλά και πιο χαμηλά προς τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως σε κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή, σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 και τοπικά έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 με 7 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share