Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ρημάδι» από τα Μερομήνια για την Άνοιξη: «Μέχρι τον Μάιο του 2023 θα πάμε με καιρό...»

Πόσο άσχημα τελικά είναι τα πράγματα;

26 Μαρτίου 2023 13:32
«Ρημάδι» από τα Μερομήνια για την Άνοιξη: «Μέχρι τον Μάιο του 2023 θα πάμε με καιρό...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια έχουν αρχίσει να μας αναφέρουν το τι καιρό πρέπει να περιμένουμε μέσα στο 2023, με τις συνθήκες να αναμένονται σκληρές, όσο περνά ο χρόνος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, οι διακυμάνσεις δε θα είναι λίγες, ενώ πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να περιμένουμε και αρκετό κρύο, ενώ την ίδια ώρα είχαμε καιρικό «χειρόφρενο» από την Χριστίνα Σούζη: «Μετά τις επόμενες 48 ώρες...»

Οι προβλέψεις από τα Μερομήνια στο πρώτο μισό του έτους

Απρίλιος 2023

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό. Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Μάιος 2023

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Στα τέλη του Μαίου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

«Κουτί της Πανδώρας» από τον Τάσο Αρνιακό: Κακοκαιρία εξπρές θα «σαρώσει» τη χώρα - Οι περιοχές που κινδυνεύουν (Video)

Το καιρικό «Κουτί της Πανδώρας» θα ανοίξει από αύριο Δευτέρα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις από τον Τάσο Αρνιακό κρούωντας καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού. Επίσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια σε ορισμένα σημεία και δριμύ κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε για τη Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη του καιρού:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share