Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 26/3: Καλοκαιρία με 20άρια! Αλλάζει απότομα το σκηνικό από... Δευτέρα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Συναγερμός Γιάννη Καλλιάνου, Κλέαρχου Μαρουσάκη και Τάσου Αρνιακού

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

26 Μαρτίου 2023 07:26
Καιρός σήμερα 26/3: Καλοκαιρία με 20άρια! Αλλάζει απότομα το σκηνικό από... Δευτέρα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Συναγερμός Γιάννη Καλλιάνου, Κλέαρχου Μαρουσάκη και Τάσου Αρνιακού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα (26/3) και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Παράλληλα, τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Ανοιξης και το Πάσχα, «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βορειοανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, καμπανάκι κρούουν οι μετεωρρολόγοι Γιάννης Καλλιάνος, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Τάσος Αρνιακός για ραγδαία μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Έρχεται κακοκαιρία τη Δευτέρα

Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα αρχίζει να αλλάζει σταδιακά από αύριο, Δευτέρα (27/3).

Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

«Καμπανάκι» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού από...»

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο Κυριακή (26/3), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, με εξαίρεση σε τμήματα της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπους θα σημειωθούν τοπικές βροχές άνευ σημασίας.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και πυκνές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πολύ λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Ψυχρός εισβολέας» από τον Τάσο Αρνιακό: «Καταιγίδες και χιόνια με βίαιη μεταφορά προς...»

Στην πλήρη επιβεβαίωση όσων μας είχε πει και χθες (25/3), αναφορικά με την επικείμενη κακοκαιρία στη χώρα, προχώρησε ο Τάσος Αρνιακός, μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

«Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο (25-26/3). Κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από την Τρίτη θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη (30/3) και θα φέρει καταιγίδες, ισχυρούς βοριάδες και χιόνια σε κάποια σημεία της χώρας», σημείωσε αρχικά ο μετεωρολόγος, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την πρόγνωσή του για τις επόμενες ημέρες.

"Καμπανάκι" Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού: «Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς» - Πώς θα "κυλήσει" η 25η Μαρτίου (Video)

Χειμώνα στην καρδιά της Άνοιξης θα έχουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς μία κακοκαιρία από την Ευρώπη έρχεται από Δευτέρα και θα φέρει κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Το ζεστό και σχεδόν καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου θα διαδεχτεί ο... χιονιάς, με τις τελευταιές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για χιόνια τόσο στην Πάρνηθα όσο και σε υψόμετρα κάτω των 500 μέτρων.

Ο άνοιξιάτικος χιονιάς θα κάνει την εμφάνισή του από τη Δευτέρα, με βροχές στα δυτικά και βόρεια. Η Τρίτη θα είναι μία δύσκολη ημέρα, αφού η κακοκαιρία θα «σκεπάσει» όλη τη χώρα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα χιονίσει πολύ στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια της χώρας, ενώ η κορύφωση θα έρθει την Τετάρτη. Επειτα, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι, με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου να είναι και πάλι ανοιξιάτικο, με ηλιοφάνεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share