Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού από...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

25 Μαρτίου 2023 21:36
«Καμπανάκι» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού από...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο Κυριακή (26/3), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, με εξαίρεση σε τμήματα της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, όπους θα σημειωθούν τοπικές βροχές άνευ σημασίας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και πυκνές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πολύ λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Ψυχρός εισβολέας» από τον Τάσο Αρνιακό: «Καταιγίδες και χιόνια με βίαιη μεταφορά προς...»

Στην πλήρη επιβεβαίωση όσων μας είχε πει και χθες (24/3), αναφορικά με την επικείμενη κακοκαιρία στη χώρα, προχώρησε ο Τάσος Αρνιακός, μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

«Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο (25-26/3). Κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από την Τρίτη θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη (30/3) και θα φέρει καταιγίδες, ισχυρούς βοριάδες και χιόνια σε κάποια σημεία της χώρας», σημείωσε αρχικά ο μετεωρολόγος, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την πρόγνωσή του για τις επόμενες ημέρες.

«Βούλιαγμα» από τα Μερομήνια: «Μόλις αλλάξει η ώρα καταφθάνει στη χώρα και...»

Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τα μερομήνια μέχρι Ιούλιο 2023; Τα μερομήνια κάθε έτους προβλέπονται με βάση τις καιρικές συνθήκες του πρώτου δωδεκαήμερου του Αυγούστου.

Τι λένε τα Μερομήνια 2023 σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Σαχτούρη και τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα; Ο Χαράλαμπος Σαχτούρης σταθερά εδώ και πολλά χρόνια έχει αρκετούς που εμπιστεύονται τη δική του μετεωρολογική και λαογραφική ερμηνεία για τα μερομήνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που παρακολουθούν τα μερομήνια του Χαράλαμπου Σαχτούρη για αρκετά χρόνια, έχουν να λένε πολλά για την εξαιρετικά πετυχημένη επαλήθευσή τους από τον ίδιο τον καιρό. Παράλληλα, «χιόνια και κάτω από τα 500 μέτρα! "Βουτιά" 10 βαθμών» - Έκπληκτος ο Σάκης Αρναούτογλου με αυτό που είδε να έρχεται (Video)

Μερομήνια Μάρτιος 2023

Γελαστός και γλυκούλης μας καλημερίζει ο προάγγελος της άνοιξης, Μάρτιος. Φυσάει λίγο έντονα βέβαια, αλλά δεν μας ενοχλεί η δροσερή πνοή του. Αντιλαμβάνεται, ως φαίνεται, αυτή την πραγματικότητα κι αποφασίζει να την αλλάξει λιγουλάκι.

Έτσι σηκώνει συννεφάκια, που σιγά σιγά μαυρίζουν και το ποθητό νεράκι πέφτει, στα χαμηλά ως βροχούλα και στα ψηλώματα ως χιονόνερο. Οδεύοντας προς την έξοδο, τα πράγματα ηρεμούν ακόμα περισσότερο κι αφού, μια ακόμα βροχούλα δώσει τονωτική πνοή στην αρχόμενη βλάστηση της άνοιξης, περνάμε την πύλη του Απρίλη μέσα σε συνθήκες πραγματικά ανοιξιάτικες.

Μερομήνια Απρίλιος 2022

Ο Απρίλιος μας υποδέχεται σύμφωνα την χιλιοτραγουδισμένη εικόνα του, ξανθός, δροσερός και μυρωδάτος. Έτσι συνεχίζει την πορεία του, τουλάχιστο ως την αρχή της Μεγάλης ορθόδοξης εβδομάδας.

Από βόρειες διευθύνσεις φυσούν οι άνεμοι, αλλά οι εντάσεις τους είναι χαμηλές, οι θερμοκρασίες ευχάριστες, οι κυματισμοί μέτριοι και μόνο η παρατεταμένη ασυννέφιαστη εικόνα του στερεώματος αρχίζει να δημιουργεί ανησυχίες, αφού η προσδοκία βροχής έχει καταστεί απαίτηση από την εικόνα της θαλερής κι ολάνθιστης φύσης.

Λίγο πριν την Ανάσταση, ωστόσο, θα συννεφιάσει και η πιθανότητα βροχής είναι πραγματικότητα. Ο οβελίας μάλλον δεν θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες και όλα θα κυλήσουν ομαλά, ως την εξόδιο ημέρα.

Μερομήνια Μάιος 2023

Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη, ο Μάιος συνεχίζει στα μετεωρολογικά βήματα του Απρίλη, τουλάχιστο τις πρώτες μέρες. Στη βδομάδα πάνω, κάνει να αγριέψει, ρίχνει λίγο τις θερμοκρασίες κι αναστατώνει τις θάλασσες, αλλά γρήγορα εκτονώνει την αγριάδα του, με μια ήπια βροχόπτωση.

Από κει και πέρα αρχίζει και συνεχίζεται η μαγιάτικη πεπατημένη, με όλες τις γνωστές εικόνες παρούσες. Στα μισά της διαδρομής όμως αλλάζει τακτική, μουχρώνει, αγριεύει, μουσκεύει τη γη και η εικόνα αυτή συνεχίζεται ως τη συμπλήρωση και της τρίτης εβδομάδας.

Από κει και πέρα ξαναμπαίνει στους γνώριμους ρυθμούς του, με χαλαρό, ζεστό κι ευχάριστο βοριαδάκι. Λίγο πριν αποχαιρετισμό όμως, ρίχνει κι άλλο τις εντάσεις, ενεργοποιεί λίγο, προς πάνω, τα θερμόμετρα και στα πλαίσια των φυσιολογικότατων, για την εποχή, συνθηκών, παραλαμβάνει τη σκυτάλη ο Θεριστής.

Δείτε πιο αναλυτικές προγνώσεις για τα Μερομήνια 2023 στο παρακάτω video:

Μερομήνια Ιούνιος 2023

Με χαρά κι αισιοδοξία μας καλημερίζει ο Ιούνιος. Προαγγέλλει την έλευση του καλοκαιριού και δημιουργεί ατμόσφαιρα θερινής ελπίδας. Μια μικρή συνοφρύωση του ουράνιου θόλου, δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς διαλύεται γρήγορα και ουδέν πρόβλημα δημιουργεί .

Έτσι κυλούν οι μέρες χωρίς μετεωρολογικές αγωνίες και μακάρι στον ίδιο δρόμο να κινούνται και τα υπόλοιπα θέματά μας.

Κατά τη μέση του περίπου ενσκήπτει ένα πρώιμο, πλην σύντομο καυσωνάκι, σαν προειδοποίηση για τους μήνες που έρχονται, για να το διαδεχτεί το πρώτο μελτέμι της χρονιάς, με ζεστά μεσημέρια και δροσερά βραδάκια. Η κατάσταση αυτή δε λέει να μεταβληθεί ως την ύστατη ώρα.

Μερομήνια Ιούλιος 2023

Μας καλημερίζει σαν να μην άλλαξε τίποτα ο Ιούλιος. Καθώς περνούν οι μέρες, ωστόσο, δυναμώνουν οι ΒΑ άνεμοι, οι θάλασσες γεμίζουν λευκά «προβατάκια» και τα θαλασσινά ταξίδια συνοδεύονται από μικρές ταλαιπωρίες.

Με λίγα λόγια, τα καθιερωμένα ετήσια μελτέμια δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους. Η παρουσία των μελτεμιών δεν παραμένει ως το τέλος του μήνα, αφού λίγο πριν την εικοσάδα, τη διαδέχεται ένας υποφερτός καύσωνας, με διάρκεια μιας περίπου εβδομάδας. Ο μήνας και το «ημερομηνιακό» έτος μας αποχαιρετούν με ήπια καλοκαιρινά χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share