Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

25η Μαρτίου: «Ήταν έγκλημα»! Παρέλαση με πανό, μαύρα περιβραχιόνια, μαντήλια, μπαλόνια και κονκάρδες για τους νεκρούς στα Τέμπη - Μεγαλώνει η οργή του ελληνικού λαού (Video)

Συνθήματα κατά της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη

25 Μαρτίου 2023 13:21
25η Μαρτίου: «Ήταν έγκλημα»! Παρέλαση με πανό, μαύρα περιβραχιόνια, μαντήλια, μπαλόνια και κονκάρδες για τους νεκρούς στα Τέμπη - Μεγαλώνει η οργή του ελληνικού λαού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λάρισα για την 25η Μαρτίου. Μάλιστα, οι μαθητές φέρουν κονκάρδα με το μήνυμα «Ήταν έγκλημα!».

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε το πρόγραμμα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών, καθώς εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, την Παρασκευή (24/03), ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα, επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».

Επιπλέον, ο Βασίλης Κολτσίδας συμπλήρωσε: «Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, διαμαρτυρία στον χώρο διεξαγωγής της παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποίησαν φοιτητές - μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα μέλη των ΕΑΑΚ συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και πριν από λίγο ύψωσαν πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στον χώρο της παρέλασης, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη. «Δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία» το σύνθημά τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share