Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2023: «Κοσμοπλημμύρα» στην Αθήνα - Εντυπωσιακή απογείωση των Rafale στον αττικό ουρανό και «πρώτη» των Marder (videos)

Ημέρα υπερηφάνειας, μνήμης και τιμής, με εντυπωσιακές εικόνες στο κέντρο της πρωτεύουσας!

25 Μαρτίου 2023 12:18
Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2023: «Κοσμοπλημμύρα» στην Αθήνα - Εντυπωσιακή απογείωση των Rafale στον αττικό ουρανό και «πρώτη» των Marder (videos)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ&ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε το πρόγραμμα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών, καθώς εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

Προηγήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β', παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης που τιμά την Επανάσταση του 1821, η κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Παράλληλα, θυμηθείτε ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί! Αναλυτικά όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Με 21 κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό ξεκίνησαν οι εορτασμοί (Video)

Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου, η φρεγάτα "Θεμιστοκλής" και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων "Καραθανάσης" θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά και το κοινό που επιθυμεί θα μπορεί ελεύθερα να τα επισκεφθεί.

Επίσης, θα είναι ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο. Παράλληλα, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων αλλά και φωταγώγηση των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Μια τετράδα των μαχητικών αεροσκαφών Rafale που απέκτησε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σηκώθηκαν από την 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική παρέλαση που διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την ώρα της απογείωσης των πολεμικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία στην συνέχεια πέταξαν πάνω από τον ουρανό της Αθήνας, στα πλαίσια της παρέλασης για τον εορτασμό της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 2023.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Τα επιβλητικά Marder

Τα βλέμματα έκλεψαν εκτός από τους γίγαντες των αιθέρων, τα Marder που έφτασαν κι αυτά εσχάτως και προστέθηκαν στην «οπλοθήκη» της χώρας. Είκοσι τέτοια πολεμικά άρματα απέκτησε η Ελλάδα από τη Γερμανία, ενώ άλλα τόσα αναμένονται να ενταχθούν στον Στρατό Ξηράς το προσεχές καλοκαίρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share