Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θερμοκρασιακό «αμόκ» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Απότομα 13-14 βαθμούς κάτω ο υδράργυρος μέχρι και...»

Δε μας τα λέει καλά ο καιρός μετά το Σαββατοκύριακο

25 Μαρτίου 2023 10:47
Θερμοκρασιακό «αμόκ» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Απότομα 13-14 βαθμούς κάτω ο υδράργυρος μέχρι και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για τα φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από την Τρίτη (28/3) και για 48 σχεδόν ώρες.

Ο μετεωρολόγος μιλώντας αυτή τη φορά στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Mega, αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που έρχεται στην Ελλάδα από τα Βαλκάνια και θα ρίξει τον υδράργυρο τουλάχιστον 13-14 βαθμούς, με πολύ ισχυρούς βοριάδες και χιόνια σε ορισμένες περιοχές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τάσος Αρνιακός, στη δική του πρόγνωση για τον καιρό της προσεχούς εβδομάδας.

«Λαμπρή» πρόβλεψη από τα Μερομήνια: «Το ψήσιμο του οβελία θα μας βρει με...»

Τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Ανοιξης και το Πάσχα, «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια, μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Παράλληλα, είχαμε πολική «βόμβα» Γιάννη Καλλιάνου για ανατροπή του καιρού: «Βίαιη έλευση χιονιά την ερχόμενη εβδομάδα».

Ωστόσο ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share