Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους που έσωσαν επιβάτες στα Τέμπη – «Δεν είμαι ήρωας, δεν θα γίνω ποτέ»

«Γιατί επικεντρωνόμαστε σε εμάς; Στις οικογένειες των θυμάτων πρέπει»

24 Μαρτίου 2023 20:13
Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους που έσωσαν επιβάτες στα Τέμπη – «Δεν είμαι ήρωας, δεν θα γίνω ποτέ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ακαδημία Αθηνών οργάνωσε ειδική εκδήλωση, στην οποία βράβευσε τρεις νέους που επέβαιναν στο μοιραίο Intercity και διέσωσαν άλλους επιβάτες στην τραγωδία των Τεμπών, μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ βραβεύτηκαν οι Ανδρέας Αλικανιώτης, Άγγελος Τσιαμούρας και Μιχάλης Κλάψης, με τον τρίτο να απουσιάζει από την εκδήλωση, επειδή βρισκόταν στους Λειψούς.

«Έκανα κάτι ανθρώπινο, είναι το μόνο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μου», είπε χαρακτηριστιά ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο οποίος πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε και από την UNESCO.

Επίσης, ο Άγγελος Τσιαμούρας ανέφερε πως «ήρωας δεν είμαι, δεν θα γίνω ποτέ» και διερωτήθηκε «γιατί επικεντρωνόμαστε σε εμάς; Στις οικογένειες των θυμάτων πρέπει».

Δείτε το βίντεο

Τέμπη - Γονείς 23χρονου Ντένις: «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, ήταν μαζική δολοφονία» - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό της οικογένειας (video)

Στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, ο οποίος διεξάγει τις έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών, παρέστησαν σήμερα οι γονείς και μέλη της οικογένειας του 23χρονου Ντένις Ρούτσι – που έχασε τη ζωή του στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία – συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε δηλώσεις της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας του Ντένις Ρούτσι που σκοτώθηκε στα Τέμπη, ζήτησε «να αποδοθεί η Δικαιοσύνη τάχιστα και όχι ράθυμα, κατά πως βολεύει την πολιτική συγκυρία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το larissanet.gr έκανε λόγο για ανησυχία από την απόπειρα συγκάλυψης που προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο των κυβερνητικών παραγόντων, όσο και την υπηρεσιακών παραγόντων.

Ζήτησε την τιμωρία όλων των ενόχων και όχι μόνο όσων (σταθμάρχες, εργαζόμενοι) έχουν την προφανή εμπλοκή.

Δείτε βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share