Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του πυροβολισμού της 10χρονης από τον αδερφό της - «Δέκα πόντους πιο πάνω το παιδί μπορεί να είχε χαθεί» (video)

Μουδιασμένοι οι κάτοικοι της περιοχή μετά το τρομακτικό ατύχημα

24 Μαρτίου 2023 17:09
Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του πυροβολισμού της 10χρονης από τον αδερφό της - «Δέκα πόντους πιο πάνω το παιδί μπορεί να είχε χαθεί» (video)
Φωτογραφία αρχείου αριστερά: Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας, μετά το τρομακτικό ατύχημα μεταξύ δύο ανήλικων αδερφών. Συγκεκριμένα ο 14χρονος αδερφος πυροβόλησε κατά λάθος με καραμπίνα την 10χρονη αδερφή του.

Ο πυροβολισμός δεν απέβη μοιραίος καθώς η σφαίρα χτύπησε την 10χρονη στον μηρό. Φέρεται πως λόγω του βάρους του όπλου, ο 14χρονος δεν ήταν σε θέση να το σηκώσει ψηλότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι γιατροί έκριναν πως το τραύμα της είναι αρκετά σοβαρό.

Μετά την είδηση του σοκαριστικού ατυχήματος, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του παππού των δύο ανηλίκων με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης των παιδιών, καθώς εκείνες τις ώρες τα παιδιά έπαιζαν στο σπίτι του.

«Δέκα πόντους παραπάνω το παιδί μπορεί να είχε χαθεί»

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως η γιαγιά των παιδιών βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Εάν σκεφτείς ότι 10 πόντους παραπάνω το παιδί μπορεί να είχε χαθεί…η γιαγιά δεν ήταν στο σπίτι,δεν γνωρίζω πως ενημερώθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο θείος των παιδιών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η καραμπίνα ήταν μέσα στο σπίτι, ωστόσο σε κρυμμένο σημείο. «Το παιδί δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει» σημείωσε. Σε ό,τι αφορά τους γονείς των παιδιών ζουν στο επάνω σπίτι από τους παππούδες, και μάλιστα τη στιγμή του ατυχήματος η μητέρα ήταν στο σπίτι.

«Την ώρα εκείνη η γιαγιά και ο παππούς δεν ήταν εδώ» αποκάλυψε. «Το μόνο καλό είναι ότι δεν το χάσαμε το παιδί», κατέληξε ο θείος των παιδιών. Στο Mega και στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε και η γιαγιά των παιδιών, η οποία βρίσκεται σε σοκ.

«Σήμερα δεν είχαν σχολείο, είχαν γιορτή αλλά δεν ήθελαν να πάνε και ήρθαν κάτω 07.30 η ώρα. ‘Γιαγιά θα πας κάτω για ψώνια, να έρθω και εγώ’ μου είπαν, και είπα ‘όχι δεν παίρνω κανέναν’», αναφέρει η ίδια.

H γιαγιά των παιδιών τονίζει πως το σπίτι το πρωί ήταν κλειδωμένο καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έλειπαν. Θεωρεί πολύ πιθανό ο ανήλικος εγγονός τους, να είχε πάρει το όπλο που ήταν κρυμμένο κάτω από στρώμα από χθες και να το είχε κρύψει εκτός σπιτιού, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

«Και έβλεπα τον γαμπρό μου να χτυπιέται, ‘τι έγινε’ λέω ‘Χρήστο’. Έρχεται ο Παναγιώτης με αίμα στο μπλουζάκι του, ‘τι έκανες;’ του λέω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share