Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Παρηγοριά θα μου δώσει μόνο ο Θεός! Μέχρι να πεθάνω...» - Σπάραξε γιαγιά που "έχασε" το εγγόνι της στη μοιραία σύγκρουση των τρένων (Video)

«Μιλάω στις φωτογραφίες της. Δεν θα ξανάρθει»

24 Μαρτίου 2023 13:56
Τραγωδία στα Τέμπη: «Παρηγοριά θα μου δώσει μόνο ο Θεός! Μέχρι να πεθάνω...» - Σπάραξε γιαγιά που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεκάδες είναι οι τραγικές ανθρώπινες ιστορίες που γίνονται γνωστές καθημερινά μετά το δυστύχημα από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Τα θύματα άφησαν πίσω τους πόνο σε οικογένειες, συγγενείς και φίλους που καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Την ίδια στιγμή, καθηλωτική είναι η περιγραφή επιζήσασας για τις χαλαρές στιγμές των δίδυμων κοριτσιών πριν την μοιραία σύγκρουση των τρένων.

«Παρηγοριά θα μου δώσει μόνο ο Θεός! Μέχρι να πεθάνω...» - Σπάραξε γιαγιά που "έχασε" την εγγόνα της στη μοιραία σύγκρουση των τρένων

«Δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι τα παιδιά που έφυγαν. Όχι μόνο το δικό μου παιδί» είπε η γιαγιά. «Μέχρι να πεθάνω, δεν θα το ξαναδώ. Είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο. Και για τη μανούλα της είναι δύσκολο.

Πού ήταν εκείνος ο σταθμάρχης; Ούτε ο σταθμάρχης έπρεπε να φύγει από τη θέση του. Παρηγοριά θα μου δώσει μόνο ο Θεός. Το νιώθω κοντά μου το παιδί, πρέπει να έχεις πολλή μεγάλη πίστη. Ήταν τυχερό να το πάθουν τα παιδιά. Η ζωή τους έδωσε ραντεβού εκείνη τη μέρα, ήταν το γραμμένο, δεν έχω να κατηγορήσω κανέναν», είπε, μεταξύ άλλων, η γιαγιά που έχασε το εγγόνι της στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Έγγραφο-ντοκουμέντο! 4 ημέρες πριν τη μοιραία σύγκρουση - Όταν η πρόεδρος της ΡΑΣ προειδοποίησε για «μη ορθή διευθέτηση της τροχιάς» και για «ανθρώπινο λάθος»

Η πρόεδρος της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) Ιωάννα Τσιαπαρίκου έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε την κυβέρνηση από τις 24/2, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν την τραγωδία των Τεμπών για «μη ορθή διευθέτηση της τροχιάς» των τρένων και προειδοποιούσε μάλιστα για τυχόν «ανθρώπινο λάθος»!

Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται και στην ελλιπή εκπαίδευση του προσωπικού, όπως και στην κόπωσή τους λόγω υποστελέχωσης. Ενώ, συγκλονίζει η Ανθή, η 22χρονη επιβάτιδα της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share