Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 24/3: Έρχεται χειμώνας! Πως θα κάνουμε 25η Μαρτίου - Προειδοποιούν Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Τάσος Αρνιακός και Χριστίνα Σούζη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

24 Μαρτίου 2023 07:35
Καιρός σήμερα 24/3: Έρχεται χειμώνας! Πως θα κάνουμε 25η Μαρτίου - Προειδοποιούν Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Τάσος Αρνιακός και Χριστίνα Σούζη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός σήμερα και την 25η Μαρτίου θα είναι ανοιξιάτικος, με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια, αλλά το σκηνικό θα αλλάξει από βδομάδα, με τους έμπειρους μετεωρολόγους Γιάννη Καλλιάνο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Πολική «βόμβα» Γιάννη Καλλιάνου για ανατροπή του καιρού: «Βίαιη έλευση χιονιά την ερχόμενη εβδομάδα»

Επιστροφή στα χειμωνιάτικα από την ερχόμενη εβδομάδα συστήνει ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα τις προσεχείς ημέρες.

Ο μετεωρολόγος ξεκίνησε την ανάλυση της πρόγνωσής του αναφερόμενος στο ανοιξιάτικο σκηνικό του Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου αν διεξάγεται με εξαιρετικό καιρό και την Κυριακή να μας έρχεται με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας γυρίζουν όλα τούμπα, με ραγδαία επιδείνωση και κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις.

«Δύο αντίθετα πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί μέχρι και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21 βαθμούς στην Αττική την 25η Μαρτίου, ενώ την Κυριακή θα δούμε ακόμη και 25-26 βαθμούς τοπικά.

Άριστες θα είναι οι συνθήκες και την ώρα της παρέλασης. Από την Τρίτη (28/3) όμως θα έχουμε έως και 12 βαθμούς πτώση θερμοκρασίας για τρεις συνολικά μέρες.

Ραγδαία λοιπόν μεταβολή του σκηνικού, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα. Θα έχουμε βίαια εισβολή κρύου από τις Σκανδιναβικές χώρες. Αναμένεται λοιπόν να δούμε τις επόμενες μέρες μέχρι πότε θα κρατήσουν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος. Όλα τα παραπάνω βέβαια έρχονται σε πλήρη αρμονία και με όσα προέβλεπαν τα Μερομήνια για το ίδιο διάστημα του 2023!

«Κροτίδα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Θερμική αστάθεια από τις απογευματινές ώρες με...»

Ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 24/3 χωρίς όμως να απουσιάζουν και οι τοπικές βροχές σε κάποια σημεία της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως επεσήμανε, μάλιστα, από το απόγευμα οι θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά γεγονός που θα δημιουργήσει «θερμική αστάθεια» σε διάφορες περιοχές.

Ο μετεωρολόγος του Open δεν παρέλειψε να δώσει κάποια στοιχεία για τον καιρό της 25ης Μαρτίου λέγοντας πως οι παρελάσεις για την εθνική μας εορτή θα γίνουν με καλό καιρό και αρκετή ζέστη.

«Αστραπόβροντο» από τον Τάσο Αρνιακό - Ο πραγματικός χειμώνας τώρα έρχεται

Στην ημερήσια πρόγνωση του καιρού προχώρησε σήμερα Παρασκευή (24/3) ο Τάσος Αρνιακός. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο καιρός θα κυλήσει ήπιος με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με τοπικές βροχές που θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες.

Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο φινάλε της πρόγνωσης του καιρού, ο Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για ένα χειμαωνιάτικο ξάφνιασμα που έρχεται από το βράδυ της Δευτέρας (27/3) με την εισβολή ψυχρών μαζών και τον υδράγυρο να πέφτει κατα 12 βαθμούς.

Τα αλλάζει όλα η Χριστίνα Σούζη: «Δεν ησυχάζουμε, μετά την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου περιμένουμε...»

Η Χριστίνα Σούζη αναφέρθηκε στον καιρό και την εξέλιξή του έως και την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, επισημαίνοντας το ποια θα είναι τα φαινόμενα, που θα μας απασχολήσουν.

Σύμφωνα με τη γνωστή μετεωρολόγο, ο καιρός αυτές τις μέρες θα είναι αίθριος με ελάχιστες βροχές ή μπόρες σήμερα (24/3), οι οποίες ωστόσο θα επανέλθουν την Κυριακή (26/3), με άνοδο της θερμοκρασίας ταυτόχρονα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Παρασκευή (24/3), γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
  • Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share