Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το «κλείδωσε» μετά την 25η Μαρτίου ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να γλιτώσουμε την...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

23 Μαρτίου 2023 17:01
Το «κλείδωσε» μετά την 25η Μαρτίου ο Σάκης Αρναούτογλου: «Ελπίζουμε να καταφέρουμε να γλιτώσουμε την...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις καιρικές συνθήκες, που θα έχουμε την 25η Μαρτίου και όχι μόνο, τονίζοντας πως από τις εκπληκτικές συνθήκες της εθνικής εορτής, θα περάσουμε στην κακοκαιρία της επόμενης εβδομάδας μέσω μιας βίαιης εισβολής ψυχρής μάζας, μετά το «σκωτσέζικο ντους» των τελευταίων ωρών.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, η λιακάδα θα υπάρχει σε όλη την χώρα την Παρασκευή (24/3), με τους ανέμους να πέφτουν και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 21 βαθμούς, φτάνοντας έως και στους 24 ανήμερα της εθνικής επετείου.

Η Κυριακή (26/3) έχει μόνο να μας παρουσιάσει φαινόμενα σε ορισμένα σημεία και αυτά θα εκφραστούν σε όλη την χώρα με την ψυχρή εισβολή από τη Δευτέρα (27/3), με την Τρίτη (28/3) να είναι λογικά η πιο δύσκολη μέρα. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα σε πολλές περιοχές, ίσως και κατά 10 βαθμούς, όμως αμέσως μετά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

«Πολική» ανατροπή από τα Μερομήνια: «Ο χειμώνας δε μας αφήνει, όσο συνεχίζονται οι μήνες της άνοιξης...»

Τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να μας προειδοποιούν μακροπρόθεσμα για τον καιρό, επισημαίνοντας τις συνθήκες, που οφείλουμε να περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ο χειμώνας δεν έχει... τελειώσει ακόμη κι έχει υπολείμματα να μας αφήσει, μέχρι να επικρατήσει η άνοιξη.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Μερομήνια Αργολίδα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΜΑΙΟΣ 2023

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαίου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share