Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καταγγελία «βόμβα» για Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: Δεν υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή - Γράφουν σε τεφτέρια (Video)

Ουρές από τις 03.00 το πρωί και χαρτάκια προτεραιότητας - Πληρωμές μόνο με... μετρητά

23 Μαρτίου 2023 09:06
Καταγγελία «βόμβα» για Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: Δεν υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή - Γράφουν σε τεφτέρια (Video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mεγάλη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών που επισκέπτονται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας αλλά κυρίως της Αττικής. Ο τρόπος της λειτουργίας τους φαίνεται να είναι αναχρονιστικός και συχνά παρατηρούνται μεγάλες ουρές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» οι πολίτες περιμένουν στωικά από τα χαράματα προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν στο υποθηκοφυλακείο της Αθήνας.

Από τις 03:00 το πρωί είναι ήδη 17 ονόματα γραμμένα σε χαρτί που έχει κολληθεί έξω από την υπηρεσία. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή, και όλη η ηλεκτρονική διαδικασία προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Στο υποθηκοφυλακείο έχουν φέρει το γραφείο κτηματογράφησης, οπότε υπάρχει και φόρτος εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους.

Πολλές δε φορές κατά τις ίδιες πληροφορίες ένας δικηγόρος είτε δικαστικός επιμελητής μπορεί να εξυπηρετεί ακόμα και 5 άλλους πολίτες, καθώς η ταλαιπωρία είναι αφόρητη, προκειμένου ακόμα και να προσεγγίσουν το σημείο.

«Απ΄τις 04:30 το πρωί είμαι εδώ. Και χθες ήρθα είχε μέχρι 350 άτομα. Χθες που πέρασα ήταν στις 10 και είχε τόσα άτομα. Για μεταγραφή ακινήτου είμαστε εδώ, που είναι ένα χαρτί», ανέφερε ένας πολίτης στην εκπομπή της Ανθής Βούλγαρη και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου.

Γύρω στις 6:30 το πρωί η ούρα ήταν κοντά στα 30 άτομα ενώ η υπηρεσία δεν δέχεται πληρωμές με κάρτα και ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν μόνο με μετρητά.

Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος πήγαινε να πληρώσει κάποιο παράβολο και είχε μόνο κάρτα, έπρεπε να φύγει, να πάει σε τράπεζα να πάρει χρήματα και να επιστρέψει εκ νέου για να πραγματοποιήσει την πληρωμή.

Αρκετές φορές δεν αργούν να ανάψουν τα αίματα με την αναμονή και πολλοί να πιάνονται «στα χέρια» για την σειρά προτεραιότητας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share