Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέμπη: «Το μωρό μας ήταν, όχι απλά ένα νέο παιδί» - Τσακίζει κόκαλα η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού (video)

Έλυσε την σιωπή της για πρώτη φορά

22 Μαρτίου 2023 17:06
Τέμπη: «Το μωρό μας ήταν, όχι απλά ένα νέο παιδί» -  Τσακίζει κόκαλα η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο μηχανοδηγός Δημήτρης Οικού από την Αλεξανδρούπολη έχασε τη ζωή του το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη. Η μητέρα του, με λόγια που «ραγίζουν» καρδιές, μίλησε στο T-liveγια το παλληκάρι της, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

«Ένας άγγελος, δεν υπάρχουν λόγια… Δεν υπάρχουν λόγια…» λέει ιδιαίτερα συγκινημένη η μητέρα του Δημήτρη Οίκου για τον γιο της, ο οποίος εργαζόταν στα τρένα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. «Τελείωσε ΤΕΙ Πληροφορικής, δούλεψε σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών που έχουμε στην Αλεξανδρούπολη και μετά όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΟΣΕ, μπήκε στον ΟΣΕ. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια με πατέρα μηχανοδηγό και ήταν το όνειρό του».

Όπως εξομολογήθηκε η μητέρα του Δημήτρη Οικού, εκείνη τη μέρα είχε τελειώσει ένα δρομολόγιο φτάνοντας στο Λιανοκλάδι και λίγο αργότερα επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο για να ολοκληρώσει την υπηρεσία του και να επιστρέψει στο σπίτι του. «Ταξίδευε σαν επιβάτης γιατί επέστρεφε από ένα τρένο που το πήγε μέχρι το Λιανοκλάδι και μετά ανέβηκε στον συρμό για να γυρίσει στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Δεν βρέθηκε τυχαία εκεί, δούλευε ήταν ακόμη σε υπηρεσία, απλά δεν ήταν στα χειριστήρια του συρμού».

Μάλιστα, όπως είπε η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού, τεράστια ανησυχία κατέλαβε την οικογένεια όταν ο Δημήτρης δεν απαντούσε στις κλήσεις τους μετά τη φονική σύγκρουση. «Το μωρό μας ήταν, όχι απλά ένα νέο παιδί. Δεν απάντησε στο τηλέφωνό του και περάσαμε όλη τη νύχτα εν αναμονή. Κάποια στιγμή τον είχα ρωτήσει “να ανησυχώ για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη;” και μου είχε απαντήσει: «όχι ρε μάνα, μην ανησυχείς με διπλή γραμμή. Δεν υπάρχει ανησυχία με διπλή γραμμή”».

Τέμπη: Σπαράζει καρδιές ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού- «Στείλαμε το παιδί μας στην Ελλάδα να σπουδάσει και ήρθε μέσα στο φέρετρο» (video)

Για πρώτη φορά ο πατέρας του Κυπριανού που έχασε τη ζωή του από τη φονική σύγκρουση της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα’ και στον Σπύρο Σιγούρο.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής μέσα στον Ιερό Ναό Αποστόλου – Πέτρου και Παύλου, που θα γινόταν ο γάμος του 23χρονου Κυπριανού με την αγαπημένη του Χριστίνα, ο πατέρας Χριστόδουλος μιλά για το παιδί του και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ζωής και Ανάστασης για την Θεία παρηγοριά και την συγχώρεση.

«Ήταν γέννημα του 2000. 23 χρονών παιδί… Ονειρευόταν! Όταν είδα την έκρηξη ήταν σαν να μπήκε ένα μαχαίρι στην καρδιά μου και να έτρεξε όλο το αίμα έξω», τόνισε μεταξύ άλλων ο φωτισμένος πατέρας Χριστόδουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share