Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτή είναι η νέα ζωή του Μάνου Δασκαλάκη - Η εργασία και τα μηνύματα στήριξης από συναδέλφους και συνεργάτες του (Video)

Η νέα ζωή του πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών

22 Μαρτίου 2023 12:07
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτή είναι η νέα ζωή του Μάνου Δασκαλάκη - Η εργασία και τα μηνύματα στήριξης από συναδέλφους και συνεργάτες του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεπτομέρειες για τη ζωή και την πορεία του Μάνου Δασκαλάκη, του πατέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή και αυτή τη στιγμή κατηγορείται η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, για αυτό, αποκάλυψε η εκπομπή «Πρωινό». Ενώ, στις δραματικές στιγμές που οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή την Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη, η οποία οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια, αναφέρθηκε η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου, Ελευθερία Πετσάβα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, ο Μάνος Δασκαλάκης, υπήρξε έναν χρόνο άνεργος, δεν έβρισκε δουλειά, έμενε μεταξύ Αθηνών και Πατρών και είχε μια πολύ σοβαρή σχέση.

Πλέον, τα πράγματα για τον τραγικό πατέρα έχουν αλλάξει, καθώς πριν από μία εβδομάδα, κατάφερε να βρει δουλειά, καθώς έχει ξεκινήσει να εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία με αλυσίδα καταστημάτων, η οποία συνεργάζεται με μεγάλο αθλητικό οργανισμό.

Πρόκειται για μια εργασία που έρχεται σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, δέχεται κύμα συμπαράστασης και στήριξης από τους νέους συναδέλφους του και έχει αποφασίσει ότι θα μείνει μόνιμα στην Αθήνα.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: "Καταπέλτης" η κατάθεση της παιδιάτρου! «Έτσι πεθαίνει ένας άνθρωπος; Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις» - Ένταση με Αλέξη Κούγια (Video)

Σε υψηλούς τόνους και με την κατάθεση της παιδιάτρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας Κατερίνας Τριάντου, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για δολοφονία της. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για την αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια και την συνάντηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου και το νέο κατηγορούμενο!

«Έτσι πεθαίνει ένας άνθρωπος; Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις»

«Κανένας άνθρωπος δεν πεθαίνει έτσι», είπε η μάρτυρας η οποία είναι παιδίατρος για 40 έτη με τον συνήγορο της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια να την κατηγορεί για «ψευδορκία» και για «πολλά ψέματα». Η γιατρός, ωστόσο, ήταν κατηγορηματική.

«Η Τζωρτζίνα είχε άψογη κλινική εικόνα» είπε στην κατάθεσή της, σημειώνοντας πως κανείς συνάδελφός της ούτε και η ίδια μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση για την ανακοπή που υπέστη το παιδί μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου η μητέρα της την μετέφερε λέγοντας στους γιατρούς ότι εκδήλωσε «σπασμούς».

Όπως κατέθεσε η κυρία Τριάντου, η ίδια είχε εξετάσει την 9χρονη στις 9 Απριλίου και από την εξέταση αυτή αλλά και από τις άλλες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το παιδί εκείνη την ημέρα, τίποτα το παθολογικό δεν ανευρέθηκε.

«Αυτές τις 132 σφίξεις που κατέγραψε το μόνιτορ, δεν κατεγράφησαν στο καρδιογράφημα το οποίο φυσιολογικό. Δεν βρέθηκε κάτι το παθολογικό στο 132 που καταγράφηκε. Είναι ένα εύρημα στιγμιαίο. Μίλησα και με το νευρολόγο για αυτά που κατέγραψε γιατί υπήρχε και το ιστορικό των αδελφών του παιδιού. Ενημερώθηκα για το εγκεφαλογράφημα και τις εξετάσεις αίματος, επικοινώνησα με την κ. Καρατζά και είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατηθεί το παιδί στο νοσοκομείο. Ρώτησα αν πρέπει να μπει χόλντερ και είπε πως δεν θα βοηθήσει».

Στη συνέχεια η μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο τα όσα είδε όταν μπήκε στο δωμάτιο της μικρής Τζωρτζίνας για να την εξετάσει.

«Μπήκα στο θάλαμο του παιδιού, ήταν μαζί και η μαμά του. Την εξέτασα και την ρώτησα «τι σου συμβαίνει;». Δεν μου απαντούσε. Όταν του έλεγα «σήκωσε τη μπλουζίτσα σου να σε ακούσω» συνεργάζονταν. Είπα στη μαμά ότι το παιδί της δεν έχει κάτι και πως θα το πάρει να πάνε σπίτι. Ήταν και οι ειδικευόμενοι μπροστά. Δεν μου έκανε καμία ερώτηση. Έφυγα και συνέχισα την επίσκεψη στους άλλους θαλάμους».

Αναφερόμενη στον εμετό που είχε κάνει το κοριτσάκι, η γιατρός τόνισε πως την ώρα που εκείνη συνέχιζε την επίσκεψή της σε άλλους θαλάμους, από το νοσηλευτικό προσωπικό τους ενημέρωσε ότι η μάμα της Τζωρτζίνας τους είπε ότι το παιδί της έκανε εμετό.

«Έστειλα μια ειδικευόμενη για να μην σταματήσω την επίσκεψη. Με ενημέρωσε ότι παιδί έκανε κάτι σαλακια. Όταν τελείωσα την επίσκεψη πήγα μετά στο θάλαμο του παιδιού» τόνισε η κυρία Τριάντου για να επισημάνει πως στο μεταξύ είχε δει το κοριτσάκι δυο συνάδελφοί της και του είχαν βάλει ορό.

«Ζήτησα για δυο τρεις ώρες να μην φάει τίποτα το παιδί και να του δώσουν μετά από δυο τρεις ώρες κάτι και αν το δεχτεί να φύγουν» είπε η παιδίατρος για να προσθέσει: «Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο ο κ. Δασκαλάκης και ρώτησε για το παιδί. Του είπα ότι έκανε κάτι σαν αναγούλα, κάτι σάλια. Του είπα μήπως κόλλησε κάτι θα το παρακολουθήσουμε και θα φύγει. Στη συνέχεια εγώ έφυγα και δεν το ξαναείδα το παιδί».

Ένταση με Αλέξη Κούγια

Νωρίτερα, πάντως, οι τόνοι ανέβηκαν όταν η κυρία Τριάντου ανέφερε πως οι 132 σφίξεις που είχε το παιδί ίσως να οφείλονταν και στο ότι ξεκόλλησε κάποιο από τα παντς που είχαν βάλει στο σώμα του κοριτσιού για να το παρακολουθούν. Τότε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας γελώντας είπε στη μάρτυρα: «Σαν δεν ντρέπεστε; Έχουν περάσει πέντε μάρτυρες εδώ και έρχεται η κυρία που έφαγε το παιδί και λέει για ξεκόλλημα….».

Αλέξης Κούγιας: Δεν ντρέπεστε λιγάκι;

Μάρτυρας: Ξεκολλάνε…

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε πρέπει να ντρέπεστε, απαράδεκτο …

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει κυρία πρόεδρε ….Έχουμε την κυρία που έφαγε το παιδί. Αυτόφωρο πρέπει να πάτε…

Πρόεδρος: Θα ρωτήσετε όταν έρθει η ώρα .. θα καταθέσει αυτά που γνωρίζει.

Αλέξης Κούγιας: Και εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής της η κυρία Τριάντου αναφέρθηκε μάλιστα και στο πώς ένιωσαν όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, όταν έμαθα πως το παιδί έπαθε ανακοπή. «Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν «γιατί, τι έγινε;» Δεν είχε κανείς να πει τίποτα. Σηκωθήκαμε όλοι με ένα κόμπο στο στομάχι και πήγαμε στις δουλειές μας. Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος.

Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος…», είπε η μάρτυρας για να σημειώσει σε άλλο σημείο της κατάθεσής της: «Ευτυχώς πριν την ανακοπή είχε γίνει αξονική εγκεφάλου αν και δεν χρειαζόταν αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε αυτό το παιδί που είχε υποστεί τόσα πολλά. Θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν μετά».

Η μάρτυρας δέχθηκε ακολούθως ερωτήσεις από την πρόεδρο του δικαστηρίου, την εισαγγελέα, τον συνήγορο πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Πρόεδρος: Είπατε πριν ότι δεν απαντούσε το παιδάκι όταν το ρωτούσατε τι έχει …

Μάρτυρας: Όχι δεν απαντούσε. Θυμάμαι ένα ήρεμο παιδάκι που συνεργάζονταν όταν του ζητούσα να σηκώσει τη μπλουζίτσα του να το εξετάσω…..

Πρόεδρος: Πως αντέδρασε η μαμά όταν της είπατε δεν έχει κάτι το παιδί;

Μάρτυρας: Με κοίταζε δεν είπε τίποτα και φύγαμε. Αυτό έγινε μπροστά σε όλη την ομάδα.

Πρόεδρος: Όταν πήγατε στο θάλαμο πως ήταν το παιδί;

Μάρτυρας: Με καλό χρώμα και καλές σφίξεις. Το χρώμα του ήταν ροδαλό. Το ρώτησα τι του συνέβη. Της έλεγα «τι έπαθες κουκλίτσα μου σε πονάει η κοιλίτσα σου;». Δεν απαντούσε. Η μάνα γύρισε και μου είπε πως έκανε εμετό.

Πρόεδρος: Οι 132 σφίξεις εξηγούνται;

Μάρτυρας: 132 δεν είναι ταχυκαρδία μην τρελαθούμε τώρα. Αυτό μπορεί να είναι από τον πυρετό, τη γκρίνια, το άγχος, το κλάμα. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αυξάνουν πρόσκαιρα τις σφίξεις. …

Πρόεδρος: Μπορεί ένα παιδί να είναι τρομαγμένο γατί είναι σε ένα νοσοκομείο ή για άλλο λόγο και αυτό να εκδηλώσει κάποια σωματικά συμπτώματα, όπως εμετός;

Μάρτυρας: Όχι. Τα παιδάκια σωματοποιούν ορισμένους πόνους αλλά όταν εξετάζει ο γιατρός δεν βλέπει κάτι. Για αυτό η κλινική εξέταση είναι σημαντική.

Εισαγγελέας: Αναφέρατε ότι ανακοπή έχει αιτία την καρδιά και πολλά άλλες …

Μάρτυρας: Ναι είναι κυρίως η καρδιά, η οποία θα παρουσιάσει αρρυθμία, πάθηση του μυοκαρδίου, οξύ πρόβλημα με την καρδιά μυοκαρδίτιδα που θα είχε όμως ευρήματα. Στη συνέχεια πάμε σε άλλα συστήματα, νευρολογικό. Σπασμοί που δεν σταματούν και άλλα αίτια, που είναι ασφυξίας αίτια. Μια βαριά πνευμονία. Θα φαίνονταν όμως στην ακτινογραφία.

Εισαγγελέας: Όταν εξετάσατε το παιδί στα πνευμόνια του;

Μάρτυρας: Δεν είχε τίποτα, ήταν όλα φυσιολογικά. Δεν μπορεί μια αναπνευστική δυσχέρεια να σου εμφανιστεί τώρα. ….

Πολιτική Αγωγή: Είπατε στη κυρία κατηγορουμένη «είστε νοήμων άνθρωπος το παιδί σας δεν έχει
τίποτα», όπως λέτε στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια. Γιατί το είπατε αυτό; Τι είχε προηγηθεί;

Μάρτυρας: Μου φαίνονταν μια γυναίκα πονεμένη δίπλα στο παιδί της, η οποία είχε αντίληψη….

Πολιτική Αγωγή: Τι είχε προηγηθεί; Σας είχε πει κάτι παράλογο η κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Όχι, ήταν σαν της έλεγα ότι «δεν φαίνεστε άνθρωπος που δεν μπορεί να αντιληφθεί
πράγματα, μη φοβάσαι πήγαινε σπίτι». Έβλεπα έναν άνθρωπο πονεμένο.

Αλέξης Κούγιας: Από τι έπαθε ανακοπή το παιδί;

Μάρτυρας: Εάν το ξέραμε αυτό δεν θα ήμασταν εδώ…

Αλέξης Κούγιας: Με χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκληθεί ανακοπή;

Μάρτυρας: Να ρωτήσετε αναισθησιολόγο, εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ με κεταμίνη …

Αλέξης Κούγιας: Σας είπαν πώς έπαθε ανακοπή;

Μάρτυρας: Μου είπαν ότι το βρήκαν πεθαμένο και έκαναν τεράστια προσπάθεια να το επαναφέρουν

Αλέξης Κούγιας: Μπορείτε να εξηγήσετε πώς η κεταμίνη οδηγεί σε ανακοπή;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω τη δράση του φαρμάκου

Αλέξης Κούγιας: Υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Στο τμήμα μου δεν υπάρχει, οι αναισθησιολόγοι την ξέρουν. Εγώ την έμαθα αργότερα όταν ρώτησα

Αλέξης Κούγιας: Θα μπορούσε να προκληθεί ανακοπή με φραγή μύτης και στόματος;

Μάρτυρας: Δεν είμαι εγκληματολόγος.

Αλέξης Κούγιας: Θα μπορούσε;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι οι μανάδες αγαπάνε τα παιδιά τους …

Μάλιστα, κάποια στιγμή η μάρτυρας απευθυνόμενη στον Αλέξη Κούγια του είπε: «είναι σαν να σας λέω τι θα κάνετε για την υπόθεση της κυρίας Καϊλή….».

Αλέξης Κούγιας: Δεν θα μίλαγα πάντως γαλλικά.

Συνεχίζοντας η παιδίατρος ανέφερε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε με το παιδί. «Δεν μπορώ να φανταστώ μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της. Τα παιδιά δεν πεθαίνουν από έμφραγμα». Ακόμη, τόνισε ότι το παιδί δεν είχε συμπτώματα που ήταν συμβατά με καρδιακή νόσο.

Αλέξης Κούγιας: Μας έχετε τρελάνει στα ψέματα. Τόσα ψέματα δεν έχει πει κανείς.

Μάρτυρας: Είμαι δημόσιο πρόσωπο παρακαλώ κυρία πρόεδρε να με προστατεύσετε.

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ κύριε συνήγορε

Αλέξης Κούγιας: Αφήσατε ένα παιδάκι να πεθάνει επειδή ήταν Σαββατοκύριακο και πήγατε διακοπές. Η κατηγορούμενη είναι κατηγορούμενη από εσάς … Αφού δεν έγιναν εξετάσεις στις 9.4 ή στις 10.4 πως είστε σίγουρη ότι δεν είχαν αυξηθεί οι τιμές

Μάρτυρας: Οι γιατροί ξέρουν εκείνη την ώρα αν υπάρχει λόγος…

Αλέξης Κούγιας: Οι γιατροί δεν κάνουν λάθη;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω…

Αλέξης Κούγιας: Μπορεί να έχει γίνει ιατρικό λάθος εδώ; Αν αποδειχθεί ότι η μητέρα δεν έκανε τίποτα, τι άλλο μπορεί να συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν μου έρχεται η φράση στα ελληνικά… it’s up to you…

Αλέξης Κούγιας: Ε, τότε θα πω κι εγώ Κορωπί. Καλές γιορτές …

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share