Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 22/03: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες! Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Καμπανάκι Καλλιάνου, Μαρουσάκη, Αρνιακού και Σούζη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

22 Μαρτίου 2023 07:35
Καιρός σήμερα 22/03: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες! Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Καμπανάκι Καλλιάνου, Μαρουσάκη, Αρνιακού και Σούζη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βροχερός θα είναι και σήμερα ο καιρός ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και στις θάλασσες θα πνέουν βόρειοι άνεμοι και τους έμπειρους μετεωρολόγους Γιάννη Καλλιάνο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Καιρική «μουτζούφλα» από τον Γιάννη Καλλιάνο - Ισχυρή προειδοποίηση για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

Την πρόγνωση του καιρού για σήμεραΤετάρτη (22/3) παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Καλλιάνος μέσα από το δελτίο καιρού του Mega. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για βροχοπτώσεις που θα μας απασχολήσουν θα είναι μικρής έντασης και διάρκειας. Στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται βροχές, από τη Σαμοθράκη μέχρι και τη Ρόδο και το Καστελόριζο, πρόσκαιρα και στην ανατολική Κρήτη θα βρέξει λίγο τοπικά.

Ίσως στην περιοχή γύρω από τη Χίο και τη Λέσβο, να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα, ενώ και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναμένονται ασθενείς βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά ο ήλιος θα κυριαρχήσει, με αραιή νέφωση. Μέχρι το βράδυ όμως τα όποια από τα εξασθενημένα φαινόμενα που περιμένουμε, θα έχουν σταματήσει. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 9 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη ο καιρός βελτιωθεί με τα όποια φαινόμενα βροχοπτώσεων να εγκαταλείπουν τη χώρα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε ολόκληρη τη χώρα, με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

«Στράβωμα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Κύμα κακοκαιρίας και βροχές στην Αττική πριν...»

Με τον άστατο καιρό να επιμένει θα κυλήσει και η Τετάρτη (22/3) στη χώρα μας, ενώ κάνει το πέρασμά του μικρό κύμα κακοκαιρίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρθηκε σε βροχές που θα πλήξουν την Αττική, χωρίς μεγάλη ωστόσο ένταση και διάρκεια, ενώ γρήγορα θα υποχωρήσουν από τη χώρα όλα τα φαινόμενα και θα επικρατήσει γενική καλοκαιρία μέχρι και το Σαββατοκύριακο (25-26/3).

«Μάρτης ο πεντάγνωμος» για τον Τάσο Αρνιακό: «Άμα δεν έρθει του Ευαγγελισμού, ποτέ μη λες πως...»

Ο Τάσος Αρνιακός μας ενημερώνει καθημερινά για τον καιρό μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αυτή τη φορά είχε αρκετά να πει για τις ανατροπές που θα δούμε μέσα στην εβδομάδα από πλευράς φαινομένων!

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε στον «Μάρτη τον πεντάγνωμο», που η αλήθεια είναι πως πάντα δίνει πολλά καιρικά σκαμπανεβάσματα αυτές τις μέρες του χρόνου, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία και στη γνωστή λαϊκή ρήση «Άμα δεν έρθει του Ευαγγελισμού και των Αγιασαράντα, ποτέ μη λες ξεχείμασα, μπήκα στο καλοκαίρι...»

Καιρική «διπροσωπία» από τη Χριστίνα Σούζη: «Εισβολή βροχών στην Αττική πριν τα 20άρια»

Στο σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας σήμερα 22/3 αναφέρθηκε η Χριστίνα Σούζη, μέσω της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του ΣΚΑΪ.

Η έμπειρη μετεωρολόγος σημείωσε πως θα δούμε βροχές ακόμη και στην Αττική εντός της ημέρας, ενώ τα φαινόμενα από αύριο θα εξασθενήσουν πλήρως και από την Πέμπτη (23/3) θα δούμε ηλιοφάνεια σε όλη την επικράτεια, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 20 βαθμούς! Παράλληλα, ανακοίνωσε το τέλος ο Τάσος Αρνιακός!

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη στο βίντεο που ακολουθεί:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Βελτίωση από το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Από το απόγευμα βελτίωση του καιρού.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διεθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια μέχρι το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share