Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/3)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

22 Μαρτίου 2023 07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/3)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τετάρτη 22/3! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Παράλληλα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα και πώς κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι ανυποψίαστοι για τη δράση της προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν για να γίνει Δημότης Αλιβερίου.

Μετ’ εμποδίων η επανέναρξη των δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό σήμερα Τετάρτη (22/3) - Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας

Επανεκκίνηση κάνουν από τα ξημερώματα οι συρμοί των τρένων και ο προαστιακός. Με την ευκαιρία, δείτε την σήλωση κόλαφο του προέδρου των εργαζομένων του ΟΣΕ.

Στις 04.45 τα ξημερώματα θα φύγει το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Οινόη.

Ωστόσο, η επανεκκίνηση θα γίνει μετ’ εμποδίων, καθώς οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Αύριο μάλιστα, στην επανέναρξη των δρομολογίων, δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα και Θεσσαλονίκη-Φλώρινα.

Στη διάσκεψη που είχε το συνδικάτο των μηχανοδηγών αποφασίστηκε να μη λύσουν χειρόφρενο οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, για θέματα ασφαλείας, και ζήτησαν παράταση μίας εβδομάδας.

Τα δρομολόγια που ξεκινούν αύριο

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, τα δρομολόγια τα οποία θα πραγματοποιηθούν αύριο σε τρένα και προαστιακό είναι τα εξής:

  • Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο
  • Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο
  • Άνω Λιόσια - Κάντζα
  • Αθήνα - Χαλκίδα
  • Προαστιακός Πάτρας
  • Ολυμπία - Πύργος - Κατάκολο
  • Διακοφτό - Καλάβρυτα

Τα μέτρα ασφαλείας στα τρένα -Δύο σταθμάρχες, δύο μηχανοδηγοί

Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας σιδηροδρόμων, πάρθηκαν και αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια των δρομολογίων των τρένων.

Χαρακτηριστικά, οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, προκειμένου να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής, ενώ θα υπάρχουν στα δρομολόγια δύο μηχανοδηγοί, τουλάχιστον ένας συνοδός, καθώς και δύο σταθμάρχες σε όσους σταθμούς υπήρχε μόνο ένας.

Ειδικά για τα δρομολόγια του InterCity Αθήνας-Θεσσαλονίκης, οι συνοδοί αυξάνονται σε τρεις, από δύο που ήταν έως τώρα.

Ένα άλλο μέτρο που αποφασίστηκε είναι η μείωση της ταχύτητας σε σημεία που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Ο προαστιακός και τα εμπορικά τρένα θα κινούνται με ταχύτητα μέχρι και 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ οι επιβατικές αμαξοστοιχίες με 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τέλος, στη συνεδρίαση συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share