Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Μαρία Τσάλλα»: Θρίλερ γύρω από τον θάνατο του δικηγόρου που την βοήθησε να βγάλει ελληνική ταυτότητα - Ψάχνουν τα ταξίδια σε Ρώμη και Παρίσι (Video)

Το «κόκκινο σπουργίτι» και η εκπαίδευση των 5 εκατ. ευρώ

21 Μαρτίου 2023 13:57
«Μαρία Τσάλλα»: Θρίλερ γύρω από τον θάνατο του δικηγόρου που την βοήθησε να βγάλει ελληνική ταυτότητα - Ψάχνουν τα ταξίδια σε Ρώμη και Παρίσι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας Αθηναίος δικηγόρος ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο Μαρία Τσάλλα να βγάλει ελληνική ταυτότητα είναι σήμερα νεκρός. ​Παράλληλα, την ώρα που οι ελληνικές αρχές ερευνούν για να αποκρυπτογραφήσουν πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος Irina Alexandrovna Smireva, μεταμορφώθηκε μέσω Αλιβερίου σε «Μαρία Τσάλλα», τα ενδεχόμενα που καταλήγουν είναι δυο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, υπήρχε ένας 40χρονος δικηγόρος με γραφείο στην Ιπποκράτους, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της «Μαρίας Τσάλλα» και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Τσάλλα έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια

Ο δικηγόρος από την Αθήνα που φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, και συγκεκριμένα απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.

Η μητέρα της Μαρίας Τσάλλα -αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα- εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και έχει πεθάνει το 2013, ενώ αποδείχθηκε ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί. Επίσης, τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιου είδους κυκλώματα.

Ψάχνουν τα ταξίδια σε Ρώμη και Παρίσι

Τα σβησμένα ίχνη της Ρωσίδας κατασκόπου αναζητούν τα στελέχη της ΕΥΠ. Η «Μαρία Τσάλλα», όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, φαίνεται να είχε στήσει ένα δίκτυο με σκοπό να συλλέγει πληροφορίες, τις οποίες - σύμφωνα με την ΕΥΠ - έστελνε στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αυτό που έχει προκύψει από την έρευνα της ΕΥΠ είναι ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε ταξιδέψει σε Μεξικό, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ιταλία με πλαστά έγγραφα του Περού και όταν πήρε το ελληνικό διαβατήριο έκανε κάποια ταξίδια στη Γαλλία.

Στο μικροσκόπιο, όμως, των ελληνικών Αρχών έχουν μπει τα ταξίδια της Σμίρεβα σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα, καθώς εκεί υπάρχει έντονη αμερικανική παρουσία. Στη μεν Αλεξανδρούπολη υπάρχει η βάση ενώ στη Θεσσαλία υπάρχουν τα drones των Αμερικανών. Γι' αυτό ψάχνουν να βρουν εάν η Ρωσίδα κατάσκοπος συνέλεγε πληροφορίες και αν είχε επαφές εκεί.

Αυτό που ενδιαφέρει τα στελέχη της ΕΥΠ είναι κυρίως με ποιους ανθρώπους ερχόταν σε επαφή στο εσωτερικό της χώρας και εάν συνεργαζόταν με δίκτυα σε Γαλλία και Ιταλία.

Συνεργασία αναμένεται να αναπτυχθεί επίσης μέσω διεθνών «καναλιών» και με το Περού, καθώς τόσο η ίδια η «Μαρία Τσάλλα» όσο και ο σύζυγός της, επίσης Ρώσος κατάσκοπος με πλαστό περουβιανό διαβατήριο στο όνομα «Ντανιέλ Κάμπος», είχαν διαβατήρια από τη συγκεκριμένη χώρα. Εκεί φαίνεται ότι πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο το οποίο καταφέρνει να τους βγάζει χαρτιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share