Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Μαρινάκης

Θλίψη...

20 Μαρτίου 2023 22:56
Πέθανε ο ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Μαρινάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο ο Τάκης Μαρινάκης, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού, μαζί με τον Βλάση Μπονάτσο, τον Νίκο Δαπέρη, τον Νίκο Λογοθέτη και τον Γιάννη Κιουρκτσόγλου.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Γκραντ, «βασιλιάς των νάνων»

Ήταν αδελφός μπασίστα Ηλία Μαρινάκη, ο οποίος συνεργάστηκε επίσης με τους Πελόμα Μποκιού και πέθανε το 2021. Ο Τάκης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982, με δάσκαλο τον Ν. Καρατζίνο αλλά και εκείνος που έπαιξε για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού έργα όπως το Κοντσέρτο για κρουστά του Α. Ζολιβέ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κοντσέρτο για μαρίμπα του Πολ Κρέστον, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κοντσέρτο για κρουστά του Σάββα Ζάννα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς τη Μικρή νυχτερινή διασκέδαση του Νίκου Σκαλκώτα, σε Α παγκόσμια εκτέλεση.

Είχε συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι και την Ορχήστρα των Χρωμάτων που ο ίδιος δημιούργησε, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 21 Μαρτίου, στις 14:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας.

Πέθανε ο συνθέτης Γιώργος Κουβαράς

Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός συνθέτης Γιώργος Κουβαράς και βύθισε στο πένθος όχι μόνο τους οικείους του αλλά και όλη την Πάτρα.

Δείτε επίσης: Πέθανε ξαφνικά στα 60 του ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής, Τάσος Βουγιατζής

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΚΕΔΗΠ

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, και το Δ.Σ. της επιχείρησης εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατο του συνθέτη Γιώργου Κουβαρά, ο οποίος είχε γράψει τη μουσική του μουσικοχορευτικού δρώμενου της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και τα θερμά συλλυπητήρια τους στον αδερφό του, χορογράφο Σπύρο Κουβαρά που είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση και υπέγραψε τη χορογραφία της Τελετής Έναρξης, καθώς και στους οικείους του.

Το αντίο

Ο Γιωργος Κουβαρας ηταν ενας εξαιρετος συνθετης,φιλος και συνεργατης….Καλο ταξιδι Γιωργο….

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη συνεργασία μας στη “Μουσική ρητορική” σου και το επιστέγασμά σου, το δισκογράφημα “Επί σκηνής”.
Γιώργος Κουβαράς (Πάτρα, 6/4/1979 – Αθήνα, 14/3/2023).

Ο Γιώργος, ο φίλος και συνοδοιπόρος, προχώρησε μπροστά, μόνος του… Πάντα θαρραλέος, πάντα τολμηρός… Στο καλό φίλε. Ξεκουράσου, ησύχασε…

Η ανάρτηση των φίλων του

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share