Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα Ιωνία: Σύλληψη 23χρονου για την δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού

Είχε εκδοθεί ένταλμα εις βάρος του

20 Μαρτίου 2023 20:40
Νέα Ιωνία: Σύλληψη 23χρονου για την δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη σύλληψη ενός 23χρονου προχώρησαν οι Αρχές το απόγευμα της Δευτέρας (20/03) σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα για την υπόθεση της δολοφονίας στη Νέα Ιωνία, όπου είχε πέσει νεκρός ένας 39χρονος υδραυλικός.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 23χρονος εντοπίστηκε σήμερα μετά από έλεγχο των αστυνομικών. Μεταφέρθηκε στο τμήμα ασφαλείας Κυψέλης και εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι ένα από τα άτομα που το τμήμα ανθρωποκτονιών αναζητούσε για την υπόθεση της δολοφονίας στη Νέα Ιωνία.

Υπενθυμίζεται ότι επτά εντάλματα σύλληψης για την φονική συμπλοκή με θύμα τον 39χρονο υδραυλικό, είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.

Νέα Ιωνία: Σύλληψη 23χρονου για την δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δυο από τους βασικούς δράστες του αιματηρού περιστατικού, οι Αλβανοί «αρχηγοί» των δυο συμμοριών που αντάλλαξαν πυροβολισμούς το μοιραίο βράδυ, φέρονται να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Νέα Ιωνία: Ορυμαγδός αποκαλύψεων για τη δράση της συμμορίας - Η σχέση με επίορκους αστυνομικούς και ο ρόλος των βαρυποινιτών

Η υπόθεση της Νέας Ιωνίας φαίνεται να έχει... ουρά, με τη δράση της συμμορίας που σκότωσε τον υδραυλικό να δείχνει να έχει «μακρύ χέρι», φτάνοντας σε βαρυποινίτες και επίορκους αστυνομικούς.

Πρόκειται για σκληρή συμμορία 15 – 20 ατόμων με Αλβανική υπηκοότητα, γνωστή στις Αρχές, αφού έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Βασικά μέλη της συμμορίας είναι 4 – 5 άτομα, τα οποία έχουν και διασυνδέσεις με ομοεθνείς τους φυλακισμένους ποινικούς σε πολλές φυλακές της χώρας.

Η δράση της συμμορίας έχει... μακρύ χέρι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, που όπως ακούγεται σε βίντεο κλιπ που έχουν αναρτήσει οι ίδιοι στο YouTube με χαρακτηριστική φράση «κάποιοι πρέπει να φύγουν», εμφανίζεται πίσω στο 2013 – 2014 όταν μέλη της προέβαιναν σε κλοπές, πουλούσαν «προστασία» σε μαγαζιά και οίκους ανοχής.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι συνεργάζονταν με το κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν και κάλυπταν παράνομες πράξεις.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν και εμπλοκή Ελλήνων ιδιωτών στις «δουλειές» της συμμορίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι της αστυνομίας σε προγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα σε clubs της συμμορίας σε Σεπόλια και Γκάζι, με τη συμμετοχή και του τμήματος εκβιαστών.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, οι «Lions» επέκτειναν την δράση τους και σε νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος.

Αυτοί είναι οι τρεις ύποπτοι για τους πυροβολισμούς

Ανθρωποκυνηγητό έχουν ξεκινήσει οι Αρχές για τον εντοπισμό των επτά υπόπτων για τους πυροβολισμούς σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συμμορία Αλβανών που είναι γνωστή στην αστυνομία, σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και σωματεμπορίας, μεταξύ άλλων.

Η συμμορία φέρεται να έχει ως «έδρα» ένα μαγαζί στα Σεπόλια, στο οποίο βρίσκονταν μέλη της πριν πάνε στη Νέα Ιωνία το βράδυ των πυροβολισμών.

Τα μέλη της συμμορίας, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, θεωρούνται σκληροί κακοποιοί, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, τα μέλη της συμμορίας αυτής φέρεται να λειτουργούν και ως «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Μετά το περιστατικό στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία, οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα.

Νέα Ιωνία: Αυτοί  είναι οι τρεις ύποπτοι για τους πυροβολισμούς - Πρόκειται για συμμορία με έδρα τα Σεπόλια

Νέα Ιωνία: Οι τρεις ύποπτοι που είναι στο «στόχαστρο» των Αρχών

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, 37 ετών, υδραυλικός στο επάγγελμα, είναι η «παράπλευρη απώλεια» των πυροβολισμών που έπεσαν χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε καφετέρια με ναργιλέδες στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Όπως όλα δείχνουν, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, αφού δεν εμπλέκεται στον καβγά που ξέσπασε ανάμεσα σε μια παρέα επτά Αλβανών που εκείνη την ώρα ήταν στο μαγαζί. Ο 37χρονος βρισκόταν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όταν ξαφνικά μια σφαίρα τον πέτυχε στον ώμο, με συνέπεια να αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share