Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρία Τσάλλα: Έτσι πήρε την υπηκοότητα - Τι λέει συμμαθητής της από τα μαθήματα ελληνικών (Video)

«Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα»

20 Μαρτίου 2023 18:15
Μαρία Τσάλλα: Έτσι πήρε την υπηκοότητα - Τι λέει συμμαθητής της από τα μαθήματα ελληνικών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα», κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία είχε εγκατασταθεί και δρούσε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη κατάσκοπος είχε επιλέξει για το ελληνικό της όνομα, ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο της περιοχής από την οποία έλεγε ότι κατάγεται, το Αλιβέρι Ευβοίας, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Προκειμένου να εγγραφεί στον δήμο και να μπορέσει να βγάλει ταυτότητα, η 35χρονη έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, πράγμα στο οποίο τη διευκόλυνε ο δικηγόρος ο οποίος φαίνεται να την έχει βοηθήσει.

Το σπίτι στο οποίο έλεγε ότι έμεινε, στο οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ, ανήκε σε γυναίκα η οποία φαίνεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ενώ το συμβόλαιο για τη μίσθωση δεν υπογράφηκε ποτέ.

Παρά την καχυποψία της υπαλλήλου στο ληξιαρχείο της περιοχής, όταν η «Τσάλλα» πήγε για να βγάλει χαρτιά και την επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, τελικά η 35χρονη κατάφερε τον σκοπό της, αφού, σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου, είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μαρία Τσάλλα: «Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα» – Τι λέει συμμαθητής της από τα μαθήματα ελληνικών

Το MEGA και το LIVE NEWS εντόπισε τον Javi Labourt, έναν Αργεντίνο ο οποίος ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της Τσάλλα το 2018 σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά. Ο ίδιος προγράφει έναν άνθρωπο ντροπαλό και απόμακρο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

»Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

»Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share