Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Γεωργία Μπίκα για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Αδικήθηκα πάρα πολύ, συνεχίζω μέχρι τέλους...»

Δεν αφορά στον βιασμό η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά στις παραλείψεις των Αρχών

18 Μαρτίου 2023 17:34
Γεωργία Μπίκα για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Αδικήθηκα πάρα πολύ, συνεχίζω μέχρι τέλους...»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια νέα τροπή που είχαμε στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την Πρωτοχρονιά του 2022, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παραδεκτή, σε πρώτο στάδιο, την προσφυγή της για παραλείψεις και αστοχίες στην υπόθεση εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών. Η νεαρή κοπέλα τόνισε πως αδικήθηκε πάρα πολύ, αλλά θα συνεχίσει μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζεται πως η καταγγελία της προκάλεσε σάλο στα social media εξαιτίας της εμπλοκής γνωστών προσώπων, αλλά στο στάδιο της ανάκρισης οι ισχυρισμοί της δεν αποδείχθηκαν και αργότερα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Η ίδια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και τον Σεπτέμβριο του 2022 η υπόθεση του βιασμού της μπήκε στο αρχείο.

Από την πλευρά της, η Γεωργία Μπίκα προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την απαλλαγή του 27χρονου από την κατηγορία του βιασμού.

Εν τέλει η προσφυγή της έγινε παραδεκτή όσον αφορά στις αστοχίες που έκαναν οι Ελληνικές Αρχές, όπου προσέφυγε η ίδια καταγγέλλοντας τον βιασμό της και το ευρωπαϊκό δικαστήριο πρότεινε διακανονισμό ανάμεσα στη Γεωργία Μπίκα και την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που δεν έκανε δεκτό η πλευρά της κας Μπίκα.

Στις πρώτες της δηλώσεις, μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, στον alpha, «Καλύτερα δεν γίνεται», είπε πως «συνεχίζω τον αγώνα για την αλήθεια μέχρι τέλους» και έκανε λόγο για μια «δικαίωση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share