Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα φέρνει όλα τούμπα ο Τάσος Αρνιακός: «Κανονίστε την πορεία σας γιατί από το Σαββατοκύριακο και μετά...»

Η ανατροπή από τον μετεωρολόγο

18 Μαρτίου 2023 13:32
Τα φέρνει όλα τούμπα ο Τάσος Αρνιακός: «Κανονίστε την πορεία σας γιατί από το Σαββατοκύριακο και μετά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός δείχνει να ολοκληρώνει την καιρική ανατροπή, τονίζοντας πως άπαντες πρέπει να... κανονίσουμε την πορεία μας εν όψει του ανοιξιάτικου σκηνικού, που έρχεται να μας επιβληθεί, με την Χριστίνα Σούζη επίσης να προειδοποιεί.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, δίνεται χώρος στην άνοιξη από αυτό το Σαββατοκύριακο, με τα φαινόμενα να υποχωρούν, αν και θα έχουμε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με τους ανέμους έως 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς, για να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση μέσα στην νέα εβδομάδα.

Καιρός σήμερα 18/3: Επανέρχεται το ανοιξιάτικο σκηνικό - Πού θα συνεχιστούν οι βροχές και οι βοριάδες

Καιρός σήμερα: Το ανοιξιάτικο σκηνικό επανέρχεται το Σαββατοκύριακο στον καιρό, με ορισμένες περιοχές όμως να ταλαιπωρούνται ακόμη από φαινόμενα, ειδικά στα ανατολικά.

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανά περιοχές

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους το μεσημέρι και το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share