Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη (22/3) το πλαίσιο για την εκκίνηση των σιδηρόδρομων

Τι συζητήθηκε στην πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας

18 Μαρτίου 2023 12:24
Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη (22/3) το πλαίσιο για την εκκίνηση των σιδηρόδρομων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Τετάρτη (22/3) θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για την επανεκκίνηση των σιδηρόδρομων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 18/3 ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών προχώρησε στη δήλωση αυτή μετά από την πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10:30.

«Κρίναμε σκόπιμο ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρξει ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο και θα περιλαμβάνει όλους τους δημόσιους εκείνους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσης –δηλαδή την ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και τον λειτουργό του δικτύου, δηλαδή την Hellenic Train» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

 Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη (22/3) το πλαίσιο για την εκκίνηση των σιδηρόδρομων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Και συμπλήρωσε:

«Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε, αφενός να επιτηρήσουμε καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας, και αφετέρου να προχωρήσουμε με πολύ γοργά βήματα στην αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου έτσι ώστε να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπιστοσύνη του κοινού, απέναντι σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Hellenic Τrain.

Καταγγελία «βόμβα» για Hellenic Train: Ακύρωσαν το εισιτήριό της με το τρένο και της ζήτησαν χρήματα για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο (Video)

Νέα καταγγελία έρχεται στo φως της δημοσιότητας για την Hellenic Train, μετά το πολύνερκο δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η καταγγέλλουσα Δήμητρα Τσαμουρτζόγλου, μίλησε στο ΟΡΕΝ και ανέφερε ότι η μητέρα της είχε κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν το δυστύχημα. Όταν κάλεσε την Hellenic Train για να ζητήσει πίσω τα χρήματά της, η εταιρεία την ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει τα δρομολόγια με λεωφορεία.

Η εταιρεία τους απάντησε πως επειδή έχουν αγοράσει οικονομικό εισιτήριο και πως για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο θα πρέπει να ακυρώσουν αυτό το εισιτήριο και να βγάλουν καινούργιο, πληρώνοντας περίπου 20 ευρώ επιπλέον.

Όπως επισημαίνει η καταγγέλλουσα, στα λεωφορεία της ανέφεραν ότι έπρεπε να κάνει ηλεκτρονική κράτηση και να πληρώσει 37 ευρώ, καθώς επειδή είχαν εκδώσει το εισιτήριο με voucher, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων από το εισιτήριο του τρένου.

Η κα Τσαμουρτζόγλου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τα παράπονά της για την ταλαιπωρία που βίωνε η μητέρα της και εκπρόσωπος της εταιρείας της παρότρυνε να βρει τη φόρμα για τις καταγγελίες στο διαδίκτυο και να σκανάρει τα εισιτήρια, προκειμένου να αξιολογήσει το αίτημά της η εταιρεία. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ένας υπάλληλος της εταιρείας της είπε ότι «Θα μπορούσα να το είχα ακυρώσει και να μην σας ενημερώσω. Σας το λέω κιόλας ότι δεν θα μπουν τα λεφτά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share