Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Πήρε το τρένο που θα την οδηγούσε στον θάνατο» - Συγκλονίζει η αδερφή της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλώρου (Video)

Η τραγική ειρωνεία με την αγάπη για τα τρένα

17 Μαρτίου 2023 17:53
Τραγωδία στα Τέμπη: «Πήρε το τρένο που θα την οδηγούσε στον θάνατο» - Συγκλονίζει η αδερφή της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλώρου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βασιλική Χλώρου ήταν ένα από τα θύματα της μοιραίας τραγωδίας στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Η 55χρονη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών ανάμεσά τους και ο πρωταθλητής, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης. Η αδερφή της Βασιλικής, κυρία Χρυσούλα μίλησε για το άλλο της μισό και την αγάπη που είχαν σαν παιδιά για τον σταθμό και τα τρένα. Επίσης, «ραγίζει» καρδιές η σύντροφος του 30χρονου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τον χαμό των ανθρώπων μας. Πονάει η καρδιά μου για αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους», ανέφερε αρχικά η αδερφή της 55χρονης αδικοχαμένης γυναίκας.

Όταν ρωτήθηκε για το αν έλαβε ψυχολογική υποστήριξη από το κράτος, η ίδια απάντησε αρνητικά λέγοντας με μια πικρία: «Κανένας δεν τηλεφώνησε ούτε σε μένα ούτε στην οικογένεια της αδερφής μου. Κανείς δεν σήκωσε να πάρει το τηλέφωνο να πει "Καλημέρα σας είμαστε το κράτος θα θέλατε μια βοήθεια;", θα ήταν ένα ψήγμα ανθρωπιάς, γιατί αυτό σημαίνει άνθρωπος»

Στη συνέχεια βαθιά συγκινημένη ανέφερε «Όταν σκοτώθηκε η αδερφή μου είπα "Βασούλα μου ανέβηκες πάνω συντροφιά με αγγελούδια". Ήταν αγγελούδια αυτά τα παιδιά. Είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους».

Η Χρυσούλα Χλώρου αναφέρθηκε μετά στο θέμα της δικαιοσύνης ζητώντας να τιμωρηθούν όλοι όσοι ήταν εμπλεκόμενοι, όχι μόνο ένας άνθρωπος. «Έβγαλαν μια δέσμη μέτρων. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις των εξαγγελιών, ποιοι θα ωφεληθούν και ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα; Ο ελληνικός λαός.», είπε αφήνοντας αιχμές.

Η τραγική ειρωνεία με την αγάπη για τα τρένα

Η αδερφή της 55χρονης μίλησε για την αγάπη που είχε η οικογένειά της στα τρένα και ιδιαίτερα εκείνη με την αδερφή της.

«Ήταν εδώ η αδερφή μου. Περάσαμε όλη τη μέρα μαζί. Πήγαμε στην αγορά πριν πάει στον γιατρό, γυρίσαμε, μου είπε θα πάω για έναν καφέ στον σταθμό. Ο σταθμός για εμάς είναι ένα σημείο αναφοράς όλα τα χρόνια που ζούμε εδώ. Ο παππούς μας ήταν σιδηροδρομικός. Αγόρασε αυτό το σπίτι για να ακούει τα τρένα. Μεγαλώσαμε με τα τρένα. Η αδερφή μου πήγε στον σταθμό μας να πάρει το τρένο που θα την οδηγούσε στον θάνατο», είπε συγκλονίζοντας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share