Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

«Μαρία Τσάλλα»: Μυστήριο με τα 3+2 ταξίδια που έκανε σε εξωτερικό και Ελλάδα! Αναζητούν στοιχεία στον υπολογιστή που άφησε πίσω η Ρωσίδα κατάσκοπος - 7+1 φωτογραφίες από το "κορίτσι της διπλανής πόρτας"

Οι περιοχές που επισκεπτόταν συχνά - Όλα όσα απόκάλυψε η υπουργός και νυν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη

17 Μαρτίου 2023 16:28
«Μαρία Τσάλλα»: Μυστήριο με τα 3+2 ταξίδια που έκανε σε εξωτερικό και Ελλάδα! Αναζητούν στοιχεία στον υπολογιστή που άφησε πίσω η Ρωσίδα κατάσκοπος - 7+1 φωτογραφίες από το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται πέντε συγκεκριμένα ταξίδια που έκανε η κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» σε εξωτερικό και Ελλάδα, καθώς φέρεται να αφορούσαν την κατασκοπευτικής της δράση.

Η Ρωσίδα Irina S.A., η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα ενός νεκρού παιδιού (Μαρία Τσάλλα) και είχε κατασκευάσει μία ζωή για να πείθει πως είναι Ελληνίδα διατηρώντας μάλιστα και κατάστημα στο Παγκράτι. Σύμφωνα με το OPEN η έρευνα της ΕΥΠ εστιάζει σε τρία ταξίδια που είχε κάνει η illegal «Μαρία Τσάλλα» στο εξωτερικό, αλλά και δύο στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσίδα ήταν δίδυμο με κατάσκοπο στη Σλοβενία, ο οποίος συνελήφθη εκεί πριν από δύο μήνες. Τότε, οι Ρώσοι, φέρεται να αποφάσισαν να την αποσύρουν από την κατασκοπευτική δράση και η «Μαρία Τσάλλα» επέστρεψε στην πατρίδα της.

Αναζητούν στοιχεία στον υπολογιστή που άφησε πίσω η Ρωσίδα κατάσκοπος - Οι περιοχές που επισκεπτόταν συχνά

Τον ύποπτο ρόλο της της «Μαρίας Τσάλλα» στην χώρα μας ερευνούν οι Αρχές. Φως στην μυστική δράση της Ρωσίδας κατασκόπου ενδέχεται να ρίξουν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο διαμέρισμα της στο Παγκράτι καθώς και τα ταξίδια που πραγματοποιούσε μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας στο διάστημα μέχρι την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας.

Η εσπευσμένη φυγή της 35χρονης κατασκόπου

Η Ιrena Alexandrovna Smireva όπως είναι το πραγματικό της όνομα, από το 2019 είχε ανοίξει κατάστημα με πλεκτά στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι όπου και ζούσε. Απασχολούσε υπάλληλο που όμως δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό ενώ είχε ερωτικό δεσμό με Έλληνα που επίσης δεν είχε υποψιαστεί τίποτα για την πραγματική της ταυτότητα και δράση.

Ξαφνικά τον Ιανουάριο εγκατέλειψε την Ελλάδα και ταξίδεψε στην Ρωσία αφήνοντας πίσω όλα τα προσωπικά της αντικείμενα. Όσο απουσίαζε επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπάλληλό της και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ενημερώνοντάς τους πως δεν θα επιστρέψει για λόγους υγείας. Παράλληλα φρόντισε να τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που είχε.

Σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη, στη Ρωσία φέρεται να επέστρεψε και ο σύζυγός της ο οποίος δρούσε επίσης με ψεύτικα στοιχεία στην Βραζιλία. Εκεί διατηρούσε κι εκείνος ερωτική σχέση και μάλιστα όταν για κάποιο διάστημα εξαφανίστηκε η σύντροφός του ανησύχησε και δήλωσε στις Αρχές την εξαφάνισή του. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του.

Μία από τις εκτιμήσεις θέλει τις ρωσικές αρχές να υποχρεώθηκαν να ανακαλέσουν και τους δύο πίσω στη Ρωσία υπό τον φόβο ότι το ανδρόγυνο θα εντοπιζόταν εξαιτίας του θορύβου που προκλήθηκε στην Βραζιλία.

Μία άλλη εκδοχή θέλει την εσπευσμένη φυγή της να αποδίδεται στην σύλληψη δύο Ρώσων κατασκόπων του δικτύου των “Illegals” στην Λουμπλιάνα στις 5 Δεκεμβρίου 2022.

«Μαρία Τσάλλα»: Ο τρόπος που δρούσε παραπέμπει στην κατηγορία «Illegals»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΠ «οι “illegals” στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους.

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους».

Ακριβώς έτσι έδρασε και η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιrena Alexandrovna Smireva στην Ελλάδα. Η 35χρονη χαρακτηρίζεται σημαντικό μέλος του πολυεθνικού δικτύου των “Illegals” που συμμετέχει σε απόρρητο πρόγραμμα της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

Ο στόχος της Ρωσίδας κατασκόπου

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος στο οποίο συμμετείχε η Smireva φέρεται να είναι η προσέγγιση πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ρωσικά συμφέροντα.

Αναλυτές της ΕΥΠ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την δράση της στην χώρα μας, εάν ήταν ενεργή ή «κοιμισμένος πράκτορας» όπως λέγεται, δηλαδή να ήταν σε ετοιμότητα για να ενεργοποιηθεί όταν χρειαζόταν.

Τα μέρη στην Ελλάδα που επισκεπτόταν συχνά

Η «Μαρία Τσάλλας» μιλούσε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και άλλες γλώσσες ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανιζόταν να επισκέπτεται τακτικά πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

7+1 φωτογραφίες από το "κορίτσι της διπλανής πόρτας"

Δείτε φωτογραφίες της Ρώσου κατασκόπου η ιστορία της οποίας θα μπορούσε να ήταν μια κατασκοπευτική ταινία δράσης που θα έσπαγε τα ταμεία! Όπως θα διαπιστώσετε στις περισσότερες φωτογραφίες, η «Μαρία Τσάλλα» κρύβει με κάποιο τρόπο το πρόσωπό της… Eίτε με ένα καπέλο, είτε με τον αγαπημένο της γάτο που πρωταγωνιστεί στα προσωπικά της social media, είτε με τα… πλεκτά της.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος Μαρία Τσάλλα

Μιλένα Αποστολάκη: Η Ρωσίδα κατάσκοπος έμενε στην πολυκατοικία μου -Δεν κινούσε καμία υποψία

Στην πολυκατοικία όπου κατοικούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» έμενε η πρώην υπουργός και νυν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, όπως αποκάλυψε η ίδια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι αυτό που της έκανε εντύπωση στη μυστηριώδη γυναίκα ήταν το κατάστημα με προϊόντα ραπτικής που διατηρούσε δίπλα στο σπίτι της: «Ήταν ένα μαγαζί με μια μεγάλη πινακίδα με αγγλικά γράμματα που λεγόταν "Γαλάζιο", το οποίο θα χαρακτήριζα εναλλακτικό».

«Το μόνο που έβλεπα εκεί ήταν ένα νεαρό κορίτσι που έπλεκε, μια εικόνα αρκετά περίεργη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πώς θα έβγαζε τα έξοδά του, τα περιορισμένα έξοδά του» συνέχισε η κυρία Αποστολάκη, η οποία πρόσθεσε ότι «με τη δύναμη της στατιστικής μπορώ να σας πω ότι δεν έμπαινε κανείς στο μαγαζί αυτό, έβλεπα μόνο μια νεαρή γυναίκα που έπλεκε», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε η κυρία Αποστολάκη, η Ρωσίδα κατάσκοπος «έμενε στον 2ο όροφο και εγώ στον 5ο. Την είχα συναντήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διασταυρωνόμασταν, η επαφή μας ήταν μια "καλησπέρα", που ήταν άψογη».

Άλλα σύμφωνα με όσα είπε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στην κυρία Αποστολάκη που είχε συνομιλία μαζί της, «τα ελληνικά της δεν ήταν καθόλου φτωχά, ήταν σωστά δομημένα, αλλά καταλάβαινες ότι είχε μια προφορά».

Επρόκειτο για μια κοπέλα η οποία δεν κινούσε καμία υποψία, όπως άλλωστε ανέφεραν και κάτοικοι της περιοχής, είπε η κυρία Αποστολάκη. «Και ο σωματότυπός της και οτιδήποτε παρέπεμπε σε μια καθημερινή κοπέλα που δεν σου έκανε καμία εντύπωση».

Ερωτηθείσα για την αντίδραση των υπόλοιπων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας στο Παγκράτι, απάντησε πως «από όσους έχω δει όλοι έχουν σαστίσει. "Έπεσα από τα σύννεφα" το ίδιο και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share