Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Τρεις νέοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και δίνουν μάχη για την ζωή τους (Video)

Τα νεότερα για τον Γεράσιμο, τη Δάφνη και την Ανυσία

17 Μαρτίου 2023 08:51
Τραγωδία στα Τέμπη: Τρεις νέοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και δίνουν μάχη για την ζωή τους (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις νέοι άνθρωποι παραμένουν στην εντατική μετά την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη την 28η Φεβρουαρίου το βράδυ στα Τέμπη, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Πρόκειται για τον εικοσάχρονο Γεράσιμο που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει τη δική της μάχη η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου, που σκοτώθηκε στα Τέμπη, ενώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται μία 26χρονη κοπέλα που είναι εγκαυματίας και πολυτραυματίας, σύμφωνα με το Mega.

Η κατάσταση υγείας της 26χρονης είναι σταθερή, σύμφωνε με τις εκτιμήσεις των γιατρών της, αλλά έχει να διανύσει ακόμα δρόμο για να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τέμπη: «Τελευταία στιγμή ήταν σαν να ένιωθε κάτι και...» - Ανατριχιάζουν τα λόγια της αδερφής της αδικοχαμένης Κλαούντια

Συγκλονίζει η αδελφή της νεαρής Κλαούντια Λάτα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα στα Τέμπη. Η φοιτήτρια της στρατιωτικής ιατρικής βρισκόταν με τον σύντροφό της στη μοιραία αμαξοστοιχία, αλλά δεν τα κατάφερε… Με την ευκαιρία, δείτε την συγκλονιστική εξομολόγηση της μητέρας της αδικοχαμένης Έλενας Δουρμίκα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/3) η αδερφή της, Τζένη Λάτα μίλησε στο T-live ζητά δικαίωση γιατί, όπως είπε, μόνο έτσι θα ηρεμήσει η ψυχή της.

«Η αδελφή μου δεν είχε έρθει στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα. Ήμασταν μαζί το τριήμερο στο καρναβάλι. Κλείσαμε τα εισιτήρια με λεωφορείο και ήθελε να κλείσει και επιστροφή αλλά δεν βρίσκαμε. Έτσι καταλήξαμε στο τρένο. Το τελευταίο διάστημα η αδελφή μου είχε εξετάσεις και δεν ερχόταν στη Λάρισα, αλλά ούτε στην Πάτρα να με δει. Ήθελε να ‘ναι σπίτι μόνη της γιατί είχε τα μαθήματά της. Έτσι ήθελε να ξεσκάσει και ήρθε στην Πάτρα. Περάσαμε πολύ ωραία» ανέφερε η αδελφή της Κλαούντια.

«Όταν ήταν στο τρένο, μιλήσαμε τηλεφωνικά και μου είπε ότι ήταν στο Παλαιοφάρσαλο κι ότι είχαν καθυστέρηση. Ήξερα ακριβώς που καθόταν. Και η μαμά μου είχε μιλήσει με βιντεοκλήση με την αδελφή μου. Δεν είχε καλό σήμα. Καθόταν στο κυλικείο με το αγόρι της» πρόσθεσε η νεαρή κοπέλα στο T-live.

«Τελευταία στιγμή ήταν σαν να ένιωθε κάτι κι είπε στο αγόρι της να βρει θέση στα πίσω βαγόνια γιατί το τρένο ήταν γεμάτο. Είχαν πολλές ώρες στο κυλικείο και ένιωθε κούραση. Έφυγε το αγόρι της κι εκείνη έμεινε εκεί. Έκανε 10 βήματα το αγόρι της και τότε έγινε η σύγκρουση» πρόσθεσε η αδελφή της Κλαούντια Λάτα.

«Σίγουρα ήταν ένα έγκλημα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Όση θλίψη νιώθουμε, τόσο περισσότερη οργή έχουμε. Θέλουμε το θέμα να μην ξεχαστεί» είπε επίσης.

«Έκλεισε το σπίτι μας και πάει η ζωή για εμάς» - Συγκλονίζει ο παππούς του 20χρονου Αναστάση που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών (Video)

Οι συγκλονιστηκές μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν τελειωμό. Ο παππούς του Αναστάση Κουτσόπουλου, του 20χρονου φοιτητή Γεωπονικής στο ΑΠΘ, που σκοτώθηκε μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων, μίλησε για αυτές τις ημέρες θλίψης και πένθους που περνά η οικογένειά του, που έχασε τον άνθρωπό της. Παράλληλα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την περίεργη υπόθεση του τραυματισμού τουλάχιστον τεσσάρων πυροσβεστών του πρώτου κλιμακίου Λάρισας

«Ο Αναστάσης ήταν το καλύτερο παιδί στη Καρδίτσα. Τον ‘’φάγαμε΄΄ για τη καλοσύνη του» αναφέρει ο παππούς του. «Ήθελε να πάει με το τρένο, δεν ήθελε να πάει με τους φίλους του με λεωφορείο ή με το αμάξι».

Ο παππούς του 20χρονου, κύριος Γιώργος Κουτσόπουλος, λέει πως «με το που άκουσα για το τρακάρισμα των τρένων στα Τέμπη, αμέσως είπα ‘’πάει το παιδί, έφυγε με αυτό το τρένο, χάσαμε το παιδί’’».

Εξιστορώντας την ιστορία του πως βιώνει το πένθος η οικογένεια, ο κύριος Γιώργος δηλώνει στην εκπομπή «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα πως «έκλεισε το σπίτι μας και πάει η ζωή για εμάς. Δεν έχουμε χαρά τώρα στο σπίτι μας».

«Αυτό που θυμάμαι από τον Αναστάση, είναι τα λόγια του. Έρχονταν και μιλούσε για πολιτική, για την Ουκρανία, για πανεπιστήμια, για όλα. Είχε λόγο δικό του. Ειδικά με την γιαγιά του, που του είχε πολλή αδυναμία, μιλούσε για πολλά πράγματα, τα οποία λέγαμε ‘’γι’ αυτό το φάγαμε το παιδί.»

«Κουράγιο δεν υπάρχει τώρα, όποιος πει ‘’έχει κουράγιο’’ είναι ψέματα. Είμαστε όλοι σε άθλια κατάσταση. Δε κοιμάμαι πια και όταν είμαι ξύπνιος, το σκέφτομαι συνέχεια. Βλέπω πράγματα..» είπε στο τέλος ο παππούς του Αναστάση Κουτσόπουλου, φανερά συγκινημένος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share