Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπό κατάρρευση τα αστικά λεωφορεία: Νέα καταγγελία για πόρτα που ξεκόλλησε σε δρομολόγιο εν κινήσει

Σοκαριστικές αποκαλύψεις

16 Μαρτίου 2023 17:17
Υπό κατάρρευση τα αστικά λεωφορεία: Νέα καταγγελία για πόρτα που ξεκόλλησε σε δρομολόγιο εν κινήσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα όριά του βρίσκεται ο στόλος λεωφορείων της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με τα επικίνδυνα περιστατικά για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων, αλλά ακόμα και διερχόμενων πεζών και ΙΧ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Με την ευκαιρία, δείτε τα δρομολόγια με λεωφορείο από την Hellenic Train.

Ετσι, μετά την πτώση αντικειμένου από την οροφή οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει την περασμένη εβδομάδα, για το οποίο πηγές της εταιρίας έλεγαν στη συνέχεια ότι ήταν καπάκι κλιματιστικού και όχι τμήμα της οροφής και το τρόλει που τα ξημερώματα της Δευτέρας έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό στην Πατησίων, την Τετάρτη επιβάτες του λεωφορείου Α1 (Βούλα – Πειραιάς) είδαν έντρομοι τη μισή πόρτα του οχήματος να ξεκολλά. Τη συγκράτησαν μάλιστα οι ίδιοι για να μη φύγει εντελώς και βρεθεί στο δρόμο.

Οπως αναφέρει σε καταγγελία του επιβάτης της γραμμής, το λεωφορείο «αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου μπροστά απο το Νιάρχος γιατί το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει. Ευτυχώς οι επιβάτες το συγκράτησαν και ο οδηγός συγκράτησε τα 2 φύλλα με ταινία».

Υπό κατάρρευση τα αστικά λεωφορεία: Νέα καταγγελία για πόρτα που ξεκόλλησε σε δρομολόγιο εν κινήσει

Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες ότι δε θα ξανανοίξει τη μεσαία πόρτα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο δεν κατέβασε τους επιβάτες ώστε να εκκενωθεί το λεωφορείο για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Ετσι, στη συνέχεια και όπως καταγγέλλει ο ίδιος επιβάτης, μπροστά από τον σταθμό Εδεμ και ενώ το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση, «το ξεχαρβαλωμένο φύλλο δυστυχώς έπεσε προς τη μεριά του δρόμου». Ο οδηγός συγκράτησε πάλι τα φύλλα με ταινία και συνέχισε τη διαδρομή του για όσο διάστημα τουλάχιστον ο συγκεκριμένος επιβάτης παρέμεινε στο όχημα.

Το περιστατικό παραδέχεται και η ΟΣΥ. Πηγές της εταιρίας, με τις οποίες επικοινώνησε το «Εθνος», σημείωναν πως πράγματι τμήμα της πόρτας ξεκόλλησε. Προσέθεταν ωστόσο ότι αυτό δεν έγινε δεύτερη φορά και ουδέποτε βρέθηκε στο δρόμο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση του οδηγού του οχήματος.

Η εταιρία μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, η οποία αφορά κυρίως τον οδηγό και το λόγο για τον οποίο δεν ακινητοποίησε άμεσα το όχημα ώστε να το εκκενώσει βασει των κανονισμών. Ο ίδιος, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν αποβίβασε τους επιβάτες στο σημείο καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού τους αφού από εκεί διέρχεται η γραμμή του τραμ. Προχώρησε – όπως είπε – 3 στάσεις ώστε οι επιβάτες να κατέβουν με ασφάλεια.

«Παραλύει» η χώρα σήμερα (16/3) λόγω... απεργίας: Τι ώρες θα κυκλοφορούν λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ - Χωρίς σιδηρόδρομο, ακυρώσεις πτήσεων και κλειστά σχολεία

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα «παγώσουν» σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της χώρας. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τον «Γολγοθά» χιλιάδων πολιτών για το Μετρό καθώς ένα τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει με τα χάρτινα εισιτήρια.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία αναμένεται και από τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία), αποφάσισε να συμμετάσχει στην σημερινή απεργία με στάσεις εργασίας. Η στάση θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας -δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά από τις 9:00 έως τις 21:00. Με τον τρόπο αυτόν θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ - ΟΣΥ και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Μετρό και Τραμ θα λειτουργήσουν 10:00-15:00, ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί

Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια, καθ' όλο το 24ωρο, ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, σήμερα οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Έτσι θα λειτουργήσει το Μετρό κατά την σημερινή απεργία

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»:Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
  • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
  • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
  • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
  • από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
  • από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
  • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
  • από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα και η Θεσσαλονίκη, με τα σωματεία του ΟΑΣΘ να συμμετέχουν στην απεργία με 24ωρη κινητοποίηση. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share