Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 15/3: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της EMY - Προειδοποιήσεις Καλλιάνου, Αρνιακού, Μαρουσάκη για έντονα φαινόμενα (video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

15 Μαρτίου 2023 07:25
Καιρός σήμερα 15/3: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της EMY - Προειδοποιήσεις Καλλιάνου, Αρνιακού, Μαρουσάκη για έντονα φαινόμενα (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τετάρτη (15-03-2023) έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17-03-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, θυμηθείτε την έκτακτη προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη - Σαρωτική επέλαση κακοκαιρίας το επόμενο τριήμερο!

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τετάρτη (15-03-2023)

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Β. Την Πέμπτη (16-03-2023)

α) μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη

γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

Γ. Την Παρασκευή (17-03-2023) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά:

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη 15 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε βόρειους της ίδιας έντασης.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share