Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Η Τζωρτζίνα είχε καλή εικόνα, θα έπαιρνε εξιτήριο! Οι εξετάσεις δεν έδειξαν ευρήματα! Κάναμε τον υπέρηχο και...» - Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών "καίνε" την Πισπιρίγκου (Video)

Συνεχίζεται η δίκη με τις μέχρι σήμερα μαρτυρίες από τους αρμόδιους στο Καραμανδάνειο να την "δείχνουν" ως υπαίτια για τα περιστατικά που συνέβησαν στην κόρη της

14 Μαρτίου 2023 08:50
«Η Τζωρτζίνα είχε καλή εικόνα, θα έπαιρνε εξιτήριο! Οι εξετάσεις δεν έδειξαν ευρήματα! Κάναμε τον υπέρηχο και...» - Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τις μαρτυρίες μέχρι στιγμής να λένε πως το εξιτήριο της 9χρονης Τζωρτζίνας αναβαλλόταν κάθε φορά μετά από επεισόδια που ανέφερε η μητέρα της. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για την αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια και την συνάντηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου και το νέο κατηγορούμενο!

“Η Τζωρτζίνα είχε καλή εικόνα, θα έπαιρνε εξιτήριο” ανέφερε νοσηλεύτρια στην τελευταία συνεδρίαση. “Οι εξετάσεις δεν έδειξαν ευρήματα” είπε παιδίατρος του Καραμανδάνειου για την Τζωρτζίνα. «Η μητέρα ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα, δεν μας έδωσε την αίσθηση ότι κάτι επείγον συνέβαινε. Όταν ήρθε στο γραφείο των γιατρών μας είπε με ηρεμία ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο» ανέφερε ειδικευόμενη γιατρός, που είχε εξετάζει την 9χρονη σημειώνοντας αρχικά ότι πρέπει να της δοθεί εξιτήριο.

Στην κατάθεσή του ο παιδίατρος είπε: “Ήμουν στην ομάδα των γιατρών που έκαναν επίσκεψη στο παιδί και καταλήξαμε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι. Λίγο αργότερα ένας νοσηλευτής ανάφερε πως η μητέρα του είπε πως το παιδί είχε κάνει εμετό. Έμαθα ότι αποφασίστηκε να μείνει το παιδί μέσα για παρακολούθηση” κατέθεσε.

Το Σάββατο το πρωί το κοριτσάκι φαινόταν καλά και όπως ανάφερε ο παιδίατρος έγινε ένας υπέρηχος, ο οποίος δεν είχε ευρήματα. «Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά.

Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησε και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση».

«Δεν μας έδωσε αίσθηση επείγοντος»

«Η μητέρα ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα, δεν μας έδωσε την αίσθηση ότι κάτι επείγον συνέβαινε. Όταν ήρθε στο γραφείο των γιατρών μας είπε με ηρεμία ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο» ανέφερε η άλλη μάρτυρας, που είχε εξετάζει την 9χρονη και την Παρασκευή καταλήγοντας αρχικά ότι πρέπει να της δοθεί εξιτήριο.

«Μας ειδοποίησε μετά η μητέρα για κάποια σάλια. Δεν είχε το περιεχόμενο του στομάχου. Το παιδί καθόταν στο κρεβάτι και είχε καλό χρώμα. Και στην εξέταση που ακολούθησε δε βρέθηκε κάτι» είπε η μάρτυρας εξηγώντας πως τελικά η επιμελήτρια της αποφάσισε να παραμείνει το παιδί στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ήδη, στο Δικαστήριο κατέθεσε και η διευθύντρια του νοσοκομείου Μαρία Ηλιοπούλου, χαρακτηρίζοντας “αναπάντεχο και ανεξήγητο” το επεισόδιο ανακοπής της 9χρονης που οδήγησε στην τετραπληγία της.

«Όταν ήρθε το παιδί ενημερώθηκα στις 8/4/2021 αμέσως. Επειδή είχε χάσει και τα αδελφάκια του είπαμε να το τρέξουμε, να κάνουμε γρήγορα όλες τις εξετάσεις. Όταν ήρθε η αιτία εισόδου ήταν η εκδήλωση σπασμών. Ήταν μια χαρά το παιδάκι. Αναφερόμενα ήταν τα συμπτώματα» είπε, σημειώνοντας ότι “θα βλέπαμε στο εγκεφαλογράφημα εάν είχαν προηγηθεί σπασμοί”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share