Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 14/3: Μάρτης γδάρτης! Βορχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Καμπανάκι Μαρουσάκη, Καλλιάνου, Αρνιακού και Σούζη! Προσοχή σε αυτές τις περιοχές (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

14 Μαρτίου 2023 07:55
Καιρός σήμερα 14/3: Μάρτης γδάρτης! Βορχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Καμπανάκι Μαρουσάκη, Καλλιάνου, Αρνιακού και Σούζη! Προσοχή σε αυτές τις περιοχές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός Τρίτη 14 Μαρτίου στις περισσότερες περιοχές με αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν, με τους Γιάννη Καλλιάνο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, «τσουχτερό» κρύο φαίνεται πως θα έρθει στο τέλος του μήνα σύμφωνα με τα Μερομήνια

«Φαίνεται πως θα...»: Τα πάνω κάτω στον καιρό από τον Γιάννη Καλλιάνο!

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από την παρουσία του στο Mega, προειδοποίησε πως σήμερα (13403) θα υπάρξουν μόνο τοπικές βροχές και αυτές εξασθενημένες με τα ισχυρά μποφόρ στο Αιγαίο να είναι το χαρακτηριστικό της ημέρας, κι εκεί θα οφείλεται και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας!

Ακούστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την σημερινή μέρα από τον Γιάννη Καλλιάνο στο παρακάτω βίντεο:

«Μάρτης γδάρτης! Θα χιονίσει τις επόμενες ώρες...»: Πανελλαδικό πανδαιμόνιο από την πρόβλεψη καιρού του Τάσου Αρνιακού

Τάσος Αρνιακός: Μάρτης γδάρτης λένε και αυτό θα το δούμε και φέτος, αφού σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο από σήμερα ο καιρός θα μας δείξει το άσχημο πρόσωπό του!

Συγκεκριμένα οι ισχυροί άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ σε βουνό της Ηπειρωτικής Ελλάδος θα έχουμε και χιονοπτώσεις! Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί για τις επόμενες μέρες με την Τετάρτη και την Πέμπτη να είναι βροχές ημέρες σ' όλη την χώρα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής!

Ωστόσο η θερμοκρασία θα ανέβει τις μέρες αυτές στους 16-17 βαθμούς, με τα σκαμπανεβάσματα να είναι χαρακτηριστικά του καιρού!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

«Έρχεται οργανωμένο "κύμα" κακοκαιρίας από την...» - Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού - Προσοχή σε αυτές τις περιοχές (Video)

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς, πιο υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση. .

Αναφορικά με την Αττική, κατά τόπους θα είναι αυξημένες οι συννεφιές στα βόρεια και βορειανατολικά του νομού, ενώ δεν αποκλείονται και οι βροχές. Οι βοριάδες θα επιμένουν, ειδικά στο Κάβο Ντόρο και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές συννεφιές, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα είναι έως 14 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, έρχεται μια βελτίωση ειδικά την Τρίτη με τους βοριάδες να υποχωρούν και τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ξανά στους 18 βαθμούς Κελσίου.

«Ωστόσο αυτό θα κρατήσει για λίγο γιατί Τετάρτη και Πέμπτη έρχεται ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας από τη κεντρική Ευρώπη με κύρια χαρακτηριστικά, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια, όχι μονο στα πολύ ορεινά αλλά και σε πιο πεδινά τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης. Νέα βελτίωση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο με τον καιρό να είναι και πάλι ανοιξιάτικος.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Αναλυτική προγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη και στην περιοχή Ρόδου - Καστελόριζου και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Καστελόριζου έως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 και στη νότια Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην περιοχή Ρόδου - Καστελλόριζου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share