Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παππούς βρήκε 1.900 ευρώ σε ATM και τα άρπαξε - Το μετάνιωσε οικτρά με αυτό που έπαθε αμέσως μετά

Σοκαριστικό περιστατικό!

12 Μαρτίου 2023 14:32
Παππούς βρήκε 1.900 ευρώ σε ATM και τα άρπαξε - Το μετάνιωσε οικτρά με αυτό που έπαθε αμέσως μετά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας παππούς πίστεψε ότι του χαμογέλασε την τύχη του, όταν βρήκε 1.900 ευρώ σε ένα ΑΤΜ. Αποδείχθηκε τελικά ότι έκανε μεγάλο λάθος.

Ο άνδρας περίμενε πίσω από μια γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει ανάληψη από ένα ΑΤΜ σε κεντρικό υποκατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν εκείνη μπήκε στην τράπεζα να ρωτήσει γιατί δεν έβγαινε το μεγάλο ποσό που χρειαζόταν.

Στα λίγα λεπτά που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα αναζητώντας βοήθεια για τη συναλλαγή της, τα 1.900 ευρώ που είχε πληκτρολογήσει έκαναν την εμφάνισή τους στην σχισμή, ίσως λόγο δυσλειτουργίας του ΑΤΜ. Μάλιστα υπάρχει και μια απάτη που κάνει τα ΑΤΜ να βγάζουν μόνα τους χρήματα! Μόλις τα είδε ο ηλικιωμένος, τα τσέπωσε και έσπευσε να εξαφανιστεί πριν επιστρέψει η δικαιούχος!

Η γυναίκα έπαθε σοκ όταν ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους ότι η ανάληψη είχε γίνει κανονικά και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας που έφτασαν στο υποκατάστημα, ζήτησαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και δεν άργησαν να δουν ποιος είχε πάρει τα χρήματα. Η έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποίησε τον 71χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Χρήματα σε ΑΤΜ

«Λουκέτο» στα ΑΤΜ της χώρας: Οριστική απόφαση για τις τράπεζες - Θα κατεβάζουμε χρήματα από...

Αναλήψεις μετρητών: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει ακόμη και τον τρόπο που γίνονται οι αναλήψεις των μετρητών καθώς μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφέρει πλέον τη δυνατότητα δίχως να διαθέτει ΑΤΜ!

Συγκεκριμένα το My Market δίνει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών στο ταμείο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Πήγε να σηκώσει 200 ευρώ από το ΑΤΜ: Τότε είδε στον λογαριασμού του... 8.200.000! Πάγωσε με την αποκάλυψη

Αυτό γίνεται με δύο απλά βήματα :

Δίνετε την χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα στον ταμία και ζητάτε να κάνετε ανάληψη μετρητών μέχρι του ποσού των 100€.

Ο ταμίας περνάει την κάρτα σας από το μηχάνημα POS και αν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο , σας δίνει τα χρήματα σε μετρητά.

Η ανάληψη μετρητών εκτός δικτύου τράπεζας έκδοσης της κάρτας ενδέχεται να επιφέρει χρέωση με προμήθεια.

Βέβαια αν κάποιος κάνει τη διαδικασία περισσότερες φορές μπορεί να πάρει από το ταμείο περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με την ΕΕΤ, τα δεδομένα στις τράπεζες έχουν αλλάξει καθώς:

«Δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα.

Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε

να διαθέτετε προστατευτική μάσκα

να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share