Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Τέρμα η σαπίλα! Τα παιδιά δεν έχουν εμπιστοσύνη σε ΚΑΝΕΝΑΝ»: Νέο μήνυμα οργής και αγανάκτησης από τον Τάσο Δούση

Το ξέσπασμα του δημοσιογράφου

12 Μαρτίου 2023 13:55
«Τέρμα η σαπίλα! Τα παιδιά δεν έχουν εμπιστοσύνη σε ΚΑΝΕΝΑΝ»: Νέο μήνυμα οργής και αγανάκτησης από τον Τάσο Δούση
Φωτογραφίες αριστερά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πολλοστή φορά ο Τάσος Δούσης δε θέλησε να «μασήσει τα λόγια του» για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο γνωστός δημοσιογράφος με μια ακόμη μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, μιλά για όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας και των πρακτικών των πολιτικών του τόπου.

Όλο αυτό το διάστημα ο Τάσος Δούσης παίρνει συνεχώς θέση σε όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έστειλε μια για πάντα στον ουρανό 57 ψυχές και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά πολλές περισσότερες.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Γιατί επαναστατούν οι νέοι; Για να συνέλθουν τα παιδιά μας πρέπει να νιώσουν πως θα υπάρξει δικαιοσύνη, ασφάλεια, για να μην έχουν μόνιμο σύντροφο τον φόβο.

Θα πρέπει να πιστέψουν ότι κόμματα και πολιτική θα τα βάλουν με τη σαπίλα, την αδράνεια, την ανοχή, την αναξιοκρατία. Η φονική αστραπή μέσα στη νύχτα βύθισε πολλές οικογένειες στο πένθος, αλλά ταυτόχρονα κλόνισε την εμπιστοσύνη όλων μας στην πολιτεία, ακόμη και στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Τα παιδιά νιώθουν ότι δεν πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Η οργή είναι μέσα τους, γιατί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τη ζωή τους. Νιώθουν την αναξιοκρατία στο πετσί τους και ένα αβέβαιο Αύριο, με μισθούν πείνας και αναγκαστική μετανάστευση, για να βολευτούν οι κηφήνες, τα βίσματα, τα κομματόσκυλα.

Τα παιδιά στα Τέμπη είναι νεκρά, όμως ταυτόχρονα μια ολόκληρη γενιά νιώθει λαβωμένη. Τα Τέμπη ήταν μια πράξη βίας που ο καθένας και ιδιαίτερα οι νέοι αισθάνονται πάνω τους.

Τα παιδιά μας νιώθουν τη γη να φεύγει από τα πόδια τους, ψάχνουν ισορροπία και αξιοπρέπεια. Να καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι πρέπει να κοιτάξουν αυτά τα παιδιά στα μάτια και να τους πουν όλη την αλήθεια, να μη μείνουν στα λόγια, αλλά να κάνουν πράξη τη σύγκρουση με τα συμφέροντα, τις συντεχνίες, τα κακώς κείμενα.

Μόνο έτσι θα δώσουμε στα παιδιά μας ισορροπία, θα τα ξανακάνουμε να αγαπήσουν την ζωή που έχει προοπτικές. Ως εδώ, να βάλουμε τέρμα στη σαπίλα, να φτιάξουμε μια χώρα για τα παιδιά μας, που θα τα αγαπάει και δε θα τα σκοτώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Να γιατί οι νέοι είναι σήμερα στους δρόμους. Να γιατί πρέπει να σταθούμε δίπλα τους με αγάπη...»

Μήνυμα Τάσου Δούση στο Instagram

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share