Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προπηλάκισαν τον Δημήτρη Βίτσα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη - Αναφορές ότι δέχθηκε χτυπήματα ο βουλευτής

Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για το επεισόδιο και έσπευσε στο σημείο

11 Μαρτίου 2023 15:49
Προπηλάκισαν τον Δημήτρη Βίτσα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη - Αναφορές ότι δέχθηκε χτυπήματα ο βουλευτής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέμπη-Βίτσας: Θύμα προπηλακισμού από ομάδα ατόμων έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/3) ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Βίτσας που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αντιεξουσιαστών όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του κ. Βίτσα στη συγκέντρωση άρχισε να τον αποδοκιμάζει ενώ κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον του.

Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο ότι το επεισόδιο εξελίχθηκε σε σύρραξη μεταξύ των αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών που θέλησαν να υπερασπιστούν τον κ. Βίτσα. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι δέχθηκε χτυπήματα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το επεισόδιο και έσπευσε στο σημείο ωστόσο είχε λήξει.

Δημήτρης Βίτσας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πρώτη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη: Χειροπέδες σε 17χρονο αναρχικό στο Μαρούσι - Ταυτοποιήθηκαν 2 άτομα

Στη σύλληψη ενός εκ των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης και του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησαν άνδρες της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν ανήλικο και δη έναν 17χρονο από το Μαρούσι, ο οποίος φαίνεται πως είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παράλληλα, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει κι έναν δεύτερο φερόμενο ως δράστη και θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψή του.

Οι Αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι και όπως φαίνεται μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο εξ αυτών, να συλλάβουν τον έναν και να βρίσκονται πολύ κοντά και στα ίχνη των υπολοίπων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχθηκε επίθεση από περίπου 20 άτομα, ενώ βρισκόταν με μέλη της αντιπροσωπείας του DiEM25 σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Στον ίδιο χώρο, είχε προπηλακιστεί και το 2015.

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον ξυλοδαρμό του - Πώς έγινε η επίθεση - Τον έστειλαν στον Ευαγγελισμό με σπασμένη μύτη

Την πρώτη του ανάρτηση μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του Μέρα25 που ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια και με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε το προσωπικό του Ευαγγελισμού όπου διεκομίσθη μετά το περιστατικό.

Παράλληλα δηλώνει ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν αναρχικοί ή μέλη κάποιου κινήματος. «Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει» σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης.

Δείτε τις αναρτήσεις του:

Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους» γράφει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share