Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 11/3: Κίνδυνος καθόδου ψυχρών αερίων μαζών! Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - "Καμπανάκι" Καλλιάνου, Μαρουσάκη, Αρνιακού και Σούζη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

11 Μαρτίου 2023 07:32
Καιρός σήμερα 11/3: Κίνδυνος καθόδου ψυχρών αερίων μαζών! Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 11/3: Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπου μία μίνι κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα και τους έμπειρους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνο, Τάσο Αρνιακό και Χριστίνα Σούζη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φιανομένων.

Τελεσίδικες εξελίξεις από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Γυρνά ο καιρός μέσα στο Σαββατοκύριακο και φέρνει...»

Επιστρέφουν οι βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις εξασθενημένης έντασης σε περιοχές των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Μέχρι και το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο στη συνέχεια θα επιδεινωθεί στα βοριεοδυτικά τμήματα της χώρας. Ισχυρές καταιγίδες και μπόρες θα σημειωθούν στα Επτάνησα και την Ήπειρο, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται και στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, ωστόσο δεν αναμένεται να βρέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχές θα σημειωθούν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ.

Ανατρέπει τα δεδομένα η Χριστίνα Σούζη! Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα για τον καιρό του Σαββατοκύριακου!

Ξεχάστε την καλοκαιρία εν όψει Σαββατοκύριακου, αφού σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη ο καιρός από σήμερα Σάββατο θα παρουσιάσει μια αλλαγή και όχι από την Κυριακή.

Συγκεκριμένα η έμπειρη μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε πως σήμερα θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός, θα πέσει η θερμοκρασία, ενώ θα έχουμε και τοπικές βροχές, με την κατάσταση να είναι χειρότερη την Κυριακή θα ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας!

Πότε θα φτιάξει ο καιρός και πως θα μπει η επόμενη εβδομάδα; Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού από την Χριστίνα Σούζη στο παρακάτω βίντεο:

Έσπειρε τον φόβο ο Τάσος Αρνιακός - «Από απόψε μέχρι και την Τρίτη θα...»

Με το χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία να καταφτάνει στην χώρα μας και με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να ξεκινά, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Πιο συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να επιδεινώνεται, με τις καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους και τους νοτιάδες να ενισχύονται.

Στην Αττική θα υπάρξουν συννεφιές και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 21 βαθμούς, ενώ στην Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι πιο βροχερό με σποραδικές καταιγίδες κατα διαστήματα από το βράδυ και τον υδράγυρο να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα είναι σύντομο και θα από την ερχόμενη Τρίτη (14/3) η θερμοκρασία θα σημειώσει ξανά άνοδο με την άνοιξη να έρχεται ξανά στο προσκύνιο.

«Καμπάνα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Από το απόγευμα της Παρασκευής...»

Με επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες αλλά με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές θερμοκρασιακές τιμές, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα (11/3), σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Αύριο η κακοκαιρία περιορίζεται σταδιακά προς το ανατολικό Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα περάσει και πάλι ένα σύντομο κύμα κακοκαιρίας με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειους με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) και μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξσθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις πρωινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα που μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share