Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train σε βάθος 15ετίας

Ανοίγουν λογαριασμοί και ελέγχονται περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων προσώπων σε θέσεις ευθύνης

10 Μαρτίου 2023 20:37
Τέμπη: Έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train σε βάθος 15ετίας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στα Τέμπη: Στο επίκεντρο έρευνας της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα βρεθούν όλα τα πρόσωπα που ήταν σε θέση ευθύνης στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και της HELLENIC TRAIN αλλά και όλοι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις που υπεγράφησαν σε βάθος 15ετίας.

Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε έρευνα που αφορά στις περιόδους των υπό έλεγχο συμβάσεων για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται χωρίς να εξαιρούνται οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα 11 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία των υψηλόβαθμων στελεχών και όλων των συμβαλλόμενων.

σταθμός ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δράμα
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η περιουσία των ελεγχόμενων δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να αποτελεί προϊόν δωροδοκίας και να εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αν στο πλαίσιο της έρευνας προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά τα τελευταία 15 χρόνια καθώς τυχόν ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν τα προηγούμενα έτη έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Τέμπη: Συγκινεί ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στην τραγωδία - «Αυτό που παρατήρησα ήταν...»

Ο πατέρας Νέστορας Σαραντίδης, ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ειδικότερα, ο ιερέας είπε στον Alpha: «Είναι τραγικό το γεγονός. Και του δυστυχήματος. Οι κληρικοί, πόσω μάλλον οι οικογένειές τους, ονειρεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τα παντρέψουν και να δουν εγγόνια. Και έρχεται ξαφνικά που ο Θεός επιτρέπει – δεν το θέλει- να γίνει ένα κακό και ξαφνικά χάνονται…

Εγώ στη δική μου ενορία, σαν κληρικός 30 χρόνια, έζησα αυτή τη γενιά των παιδιών γιατί τα βάφτισα. Ήταν η Αφροδίτη, η Φραντζέσκα, η Μαρία Θωμαή που είχα βαφτίζει εγώ». Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: «Ισως με ψυχικό πρόβλημα πέραν της... απειρίας του» ο μοιραίος σταθμάρχης! "Βόμβα" από στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Video)

«Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε εμείς τους γονείς και τις οικογένειές τους. Αυτό που παρατήρησα ήταν μία αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια που είχαν. Κι εγώ, ως άγαμος, είχα στενοχώρια και θλίψη που θάβω τα παιδιά. Φαντάζομαι τι θα πρέπει να νιώθανε οι γονείς. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ιερέας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share