Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Υπάρχει το ενδεχόμενο της σταχτοποίησης!» - Φρίκη με την 23χρονη που δεν έχει εντοπιστεί ούτε στους νεκρούς ούτε στους τραυματίες (Video)

Όσα είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

10 Μαρτίου 2023 11:09
Τραγωδία στα Τέμπη: «Υπάρχει το ενδεχόμενο της σταχτοποίησης!» - Φρίκη με την 23χρονη που δεν έχει εντοπιστεί ούτε στους νεκρούς ούτε στους τραυματίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία 23χρονη κοπέλα αγνοείται μετά τη σύγκρουση του επιβατικού με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη, εκεί όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες ήταν και οι τραυματίες. Επίσης, η φοιτήτρια, Αγνή Τιτέλη, μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για τα όσα η ίδια βίωσε.

Στοιχεία για τη νεαρή δεν έχουν βρεθεί ούτε στη λίστα των νεκρών, αλλά ούτε των τραυματιών, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να μοιράζεται τις δικές του σκέψεις γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Πρώτα από όλα, όταν αναπτύσσεται μεγάλη κινητική και θερμική ενέργεια, σημαίνει ότι κάποια από τα σώματα είχαν διαμελιστεί και κάποια από αυτά ήταν σε μεγάλη απόσταση από το τρένο. Κατά δεύτερον, κάποια σώματα που ήταν στην πηγή της θερμότητας έχουν απανθρακωθεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια περίπτωση να έχει απανθρακωθεί η σορός σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να βρεθεί κανένα στοιχείο», δήλωσε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων και εξήγησε:

«Μας έλεγαν από την πρώτη μέρα οι πυροσβέστες ότι είχαν αναπτυχθεί πάνω από 1.000βαθμοί κελσίου. Για να καταλάβετε, όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση μπαίνουν στις περίπου 850 βαθμούς. Λιγότερο δηλαδή από τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την ημέρα».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Έχει ταυτοποιηθεί ότι ήταν στο τρένο. Μπορεί να έπαθε αυτό που λέμε σταχτοποίηση»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share