Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται φιστίκια από σούπερ μάρκετ (photo)

Όσοι τα προμηθεύτηκαν «να μην τα καταναλώσουν»

9 Μαρτίου 2023 13:08
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται φιστίκια από σούπερ μάρκετ (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΦΕΤ εντόπισε νεκρές προνύμφες σε συσκευασία φιστικιών που κυκλοφορεί σε πολλά σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για το προϊόν «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος» και, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Δείτε επίσης: Έκτακτος συναγερμός στα σούπερ μάρκετ - Αποσύρονται από τα ράφια επικίνδυνα τρόφιμα

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται φιστίκια από σούπερ μάρκετ

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος» των 220g με στοιχεία:

ημερομηνία λήξης: 10/12/23 και LOT 221210. To προϊόν επεξεργάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την «ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε», (ΞΗΡΟΚΑΡΠ), 4ο χλμ ΑμφιλοχίαςΑγρινίου και διακινείται από τη ΜΕΤΡΟ (My Market). Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία νεκρών προνυμφών και υφών τους μέσα στη συσκευασία.

Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται πυρήνες βερίκοκου

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ για διακίνηση στην ελληνική αγορά από τη γερμανική εταιρεία «Bode Naturkost» πυρήνων βερίκοκου, προέλευσης Πακιστάν, στους οποίους ανιχνεύτηκε υδροκυανικό οξύ με υπέρβαση του νομοθετημένου ορίου. Με την ευκαιρία, δείτε την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τα Χριστούγεννα.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ τα εμπλεκόμενα προϊόντα έχουν ως κάτωθι:

  • το προϊόν με εμπορική ονομασία «Mega Foods πυρήνες βερίκοκου», βάρους 150 γρ., παρτίδας 228241022 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΒΙΟΥΓΕΙΑ ΕΠΕ». Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί στην ανάκληση του προϊόντος.
  • το προϊόν με εμπορική ονομασία «Evergreen super nuts βιολογικοί πυρήνες βερίκοκου», βάρους 150 γρ., με παρτίδες 101122311223, 230922311223, 221022311223,190822311223, 020922311223, 181122311223 και 03122211223 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/23, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «Αγροτική Βιοδιατροφική ΑΕ». Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί στην ανάκληση του προϊόντος.
    Οι σχετικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλούνται πυρήνες βερίκοκου

Άμεσος κίνδυνος για την υγεία αν φας αυτό το κοτόπουλο - Σήμανε συναγερμός

Κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και τυρί στο οποίο εντοπίστηκε σαλμονέλα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Παράλληλα, αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε αυγά.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκεύασματος κρέατος, με τα στοιχεία «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ – ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ γεμιστό με μπέικον και τυρί κατεψυγμένο», με ημερομηνία σφαγής και συσκευασίας 24-11-22 και ανάλωση έως 24-11-23, που παράγεται από την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share