Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκάλυψη "βόμβα"! «Το τρένο έκανε τη διαγώνια και έφυγε ανάποδα» - Όσα είπε ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου (Video)

«Είχαμε εντολή από τον σταθμάρχη ότι τα τρένα θα φύγουν από την...»

8 Μαρτίου 2023 18:35
Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκάλυψη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή Tlive μίλησε ο άνθρωπος που μίλησε τελευταίος με τους μηχανοδηγούς του μοιραίου Intercity 62 για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ενώ, "τσακίζει κόκαλα" η μητέρα της 20χρονης Μαρίας Θωμαΐδος που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με τον ίδιο είδε «το τρένο να φεύγει ανάποδα, καθώς έκανε τη διαγώνια» και αμέσως μετά τη σύγκρουση ενημέρωσε απευθείας τους αρμόδιους για το τι συνέβη.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος που είναι φύλακας σε διάβαση που βρίσκεται λίγα λεπτά από το σημείο της τραγωδίας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Έχω ενημερώσει τους αρμοδίους μου, μέσω του σταθμάρχη του παλιού, μόλις έγινε το συμβάν, ο Γιώργος, ο Ζήντρος που λέμε. Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “θυμήσου πως έφυγε το τρένο”. Του λέω “Έφυγε, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο”».

«Είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη, μετά την Καραγάτση, δηλαδή από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα. Είχαμε εντολή από τον σταθμάρχη ότι τα τρένα θα φύγουν από την κάθοδο».

Η τελευταία του συνομιλία με τους μηχανοδηγούς ήταν: «Ελεύθερα, 62 ελεύθερα, το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά» και ύστερα από 5-7 λεπτά έγινε η σύγκρουση.

«Η σορός του μου δεν ανευρέθη. Το σώμα είχε απανθρακωθεί!» - Ανατριχιάζει ο Χρήστος Ζαμπούνης αποχαιρετώντας τον ανιψιό του που έχασε στο δυστύχημα των Τεμπών (photo)

Ο Χρήστος Ζαμπούνης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλησε να αποχαιρετήσει τον ανιψιό του, ο οποίος ήταν ένας από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Με ένα μακροσκελές κείμενο είπε το δικό του «αντίο» στον άτυχο Σωτήρη, κάνοντας λόγο για απανθρακωμένο σώμα. Ενώ, ο συνταξιούχος εκπαιδευτής μηχανοδηγών, Νίκος Τσουρίδης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για το δυστύχημα στα Τέμπη, όντας κόλαφος για τον σταθμάρχη!

Ανατριχιάζει ο Χρήστος Ζαμπούνης αποχαιρετώντας τον ανιψιό του που έχασε στο δυστύχημα των Τεμπών

«Στο τηλέφωνο ο εξάδελφός μου ήταν συντετριμμένος. Θυμάσαι που με ρωτούσες τις προάλλες, τι κάνει ο ανιψιός σου ο Παοκτσής; Πάει Χρήστο. Εξαϋλώθηκε. Είχαν πάει στην Αθήνα με τον φίλο του τον Αρειανό να δουν τις κοπέλες τους. Την Καθαρά Δευτέρα με πήρε για να με ρωτήσει εάν μπορούσε να μείνει μία ημέρα ακόμη. ‘Φυσικά, γιε μου’, του είπα, “αλλά την Τετάρτη σε περιμένω στην δουλειά”.

Ήταν τόσο χαρούμενος”. Παύσις. “Συλλυπητήρια εξάδελφε”. Παύσις. “Οι αλήτες!” Παύσις. Δεν πειράζει. Ο Θεός μού έδωσε πολλά παιδιά και μου πήρε ένα. Έως την προηγουμένη Τρίτη, ουδείς εκ της οικογενείας μας είχε “χαθεί” από βίαιο θάνατο. Η λέξις “χαθεί” –φευ! – δεν χρησιμοποιείται τυχαίως. Η σορός του ανιψιού μου δεν ανευρέθη και έπρεπε ο πρώτος μου εξάδελφος να μεταβεί στην Λάρισα, για να υποβληθεί σε τεστ D.N.A., ούτως ώστε να τακτοποιηθεί μέλος του σώματος του υιού του, το οποίο σώμα, από ό,τι φαίνεται, είχε απανθρακωθεί.

Η υποτίθεται δημοσία δαπάνη κηδεία ήταν άκρως ιδιωτική. Κυβέρνησις, Hellenic Train, Ο.Σ.Ε. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι μόνον δεν είχαν στείλει εκπροσώπους, αλλά ούτε καν στεφάνια. Από την μία πλευρά τούς καταλαβαίνει κανείς. Ποίος θα ήθελε να εισπράξει την οργή του κόσμου;

Καλύτερα κρυμμένοι ή, έστω, προστατευμένοι στα τηλεοπτικά στούντιο. Ένα παιδί ευχάριστο, ανιδιοτελές, ενθουσιώδες, που έδινε και έπαιρνε πολλή αγάπη. Ένας νέος που αντιπροσώπευε την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της ενότητος, διότι πόσοι φανατικοί οπαδοί του δικέφαλου αετού έχουν επιστήθιο φίλο οπαδό του Άρεως;», αναφέρει στην ανάρτησή του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share