ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα τηλεφωνήματα απελπισίας του μηχανοδηγού της επιβατικής – «Πάλευε» να ειδοποιήσει λίγο πριν την τραγωδία (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα τηλεφωνήματα απελπισίας του μηχανοδηγού της επιβατικής – «Πάλευε» να ειδοποιήσει λίγο πριν την τραγωδία (Video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

17 λεπτά από τη Λάρισα ως το σημείο που παραμόνευε ο θάνατος. Από τις 23:04 ως τις 23:21 όταν το Intercity συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. 17 λεπτά που όπως, σήμερα αποκαλύπτει αποκλειστικά το LIVE NEWS, o Γιώργος Κουτσούμπας, ο μηχανοδηγός του Intercity, πάλευε, μάταια όπως αποδείχθηκε, να βρει κάποιον, να καταλάβει, να σταματήσει την πορεία προς τον θάνατο.

Ενώ, ο Στέλιος, ένας 20χρονος νέος που βγήκε ζωντανός από το τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη, μίλησε ζωντανά στο T-live. Το αγόρι που ταξίδευε με τη σύντροφό του εξομολογήθηκε στην Τατιάνα Στεφανίδου πώς έσωσε ένα 5χρονο παιδάκι, παρά το γεγονός ότι ήταν χτυπημένος στο κεφάλι!

17 αγωνιώδη λεπτά, που καλούσε επίμονα τον σταθμάρχη της Λάρισας χωρίς να παίρνει απάντηση. Που, όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS, τηλεφωνούσε στη σειρά στους συναδέλφους του, τους μηχανοδηγούς που βρίσκονταν συνήθως στο τιμόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας προς Αθήνα, για να επιβεβαιώσει την πιο φρικτή υποψία του. Αν το τρένο με τα εμπορεύματα ερχόταν, όπως φοβόταν, κατά πάνω του.

«Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός της επιβατικής) ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή».

Οι αποκαλύψεις του LIVE NEWS δεν σταματούν εδώ. Ο μηχανοδηγός του Intercity, χωρίς να έχει την επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, βασίστηκε στην εμπειρία του. Θεωρώντας σχεδόν βέβαιο λοιπόν, ότι υπάρχει εμπορική αμαξοστοιχία η οποία έρχεται από Θεσσαλονίκη στην ίδια γραμμή, άρχισε να καλεί τους μηχανοδηγούς του εμπορικού που εκτιμούσε ότι έκαναν το δρομολόγιο εκείνο το βράδυ.

«Ο μηχανοδηγός του Intercity έπαιρνε τηλέφωνα και αναζητούσε τους μηχανοδηγούς της εμπορικής. Αλλά τα παιδιά είχαν αλλάξει τη βάρδιά τους και ήταν άλλοι στη θέση τους. Άλλοι ήταν κανονικά να κάνουν αυτό το δρομολόγιο και άλλοι πήγαν τελικά. Ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός του Intercity) προσπάθησε να διαπιστώσει εάν ερχόταν τρένο κατά πάνω του».




0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου