Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μετρό: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Αυτοί οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί όλη μέρα την Τετάρτη (8/3)

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

8 Μαρτίου 2023 00:06
Μετρό: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Αυτοί οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί όλη μέρα την Τετάρτη (8/3)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με εντολή της Αστυνομίας θα παραμείνουν κλειστοί την Τετάρτη (8/3) οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμό, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΜ.

Κλειστοί, με εντολή της Αστυνομίας, θα μείνουν την Τετάρτη οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ:

  • Σύνταγμα
  • Πανεπιστήμιο
  • Ομόνοια
  • Μοναστηράκι
  • Ευαγγελισμός

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση, παρά το γεγονός πως από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Η Γραμμή 1 του Μετρό “Πειραιάς – Κηφισιά” και το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Μετρό: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Αυτοί οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί όλη μέρα την Τετάρτη (8/3)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πιο αναλυτικά:

Γραμμή 1 “Πειραιάς – Κηφισιά”: Οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 11 το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούςκαι ενδιάμεσουν σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

«Γολγοθάς» το Μετρό για χιλιάδες Αθηναίους - Τεράστιο πρόβλημα με τα χάρτινα εισιτήρια

Το Σωματείο Εργαζομένων στο μετρό μιλά για «ολιγωρία της καθ’ ύλην αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Υποστήριξης της ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για παραγγελία την τελευταία στιγμή».

«Τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης τροφοδοτούνται με «ρετάλια» από ρολά εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν λειτουργικά χάρτινα εισιτήρια για να πωλούνται στα εκδοτήρια», όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό (ΣΕΛΜΑ), το οποίο προειδοποιεί ότι «κοντεύουμε να ξεμείνουμε από χάρτινα εισιτήρια», γεγονός που «θα έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία και ουρές για το επιβατικό κοινό στα εκδοτήρια»

Το ΣΕΛΜΑ κάνει λόγο δε για «ολιγωρία της καθ’ ύλην αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Υποστήριξης της ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για παραγγελία την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στις 9/11/22». Παράλληλα, «παίρνει μπρος» η Γραμμή 4 του Μετρό - Οι πρώτες αλλαγές στη ζωή των Αθηναίων!

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων του μετρό

Επικύρωση εισιτηρίων στο μετρό

«Πρώτη φορά στα χρονικά οι Σταθερές Συγκοινωνίες έφτασαν σε τόσο δυσμενή κατάσταση, ώστε τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης να τροφοδοτούνται με «ρετάλια» από ρολά εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα να μην υπάρχουν λειτουργικά χάρτινα εισιτήρια για να πωλούνται στα εκδοτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας, ότι τα αποθέματα λιγοστεύουν, πριν τουλάχιστον 8 μήνες.

Έκπληκτους μας αφήνει η ολιγωρία της καθ’ ύλην αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Υποστήριξης της ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για παραγγελία την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα
στις: (9/11/22 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 15430).

Η εν λόγω Γενική Διεύθυνση μεταξύ άλλων, έχει την αποκλειστική ευθύνη και την εποπτεία των οικονομικών, καθώς και ‘όλων των προμηθειών της εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ. Μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι ενώ θα πρέπει να έχει σφαιρική εικόνα και άποψη επί των θεμάτων των εισιτηρίων, το αποτέλεσμα είναι να κοντεύουμε να ξεμείνουμε από χάρτινα εισιτήρια, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία και ουρές για το επιβατικό κοινό στα εκδοτήρια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η πιθανότητα για μια πολύ μεγάλου μεγέθους οικονομική ζημιά για την εταιρία.

Τέλος ενημερώνουμε άπαντες πως οι εργαζόμενοι θα πράξουμε ότι χρειαστεί, προκειμένου να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και πως αν κριθεί απαραίτητο θα ασκήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την προστασία τόσο των επιβατών όσο και των συμφερόντων της εταιρίας ΣΤΑ.ΣΥ.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share