Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Παραλύει» η Αττική: 24ωρη απεργία την Τετάρτη (8/3) σε λεωφορεία και τρόλεϊ - Πως θα κινηθούν μετρό και ηλεκτρικός

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

7 Μαρτίου 2023 17:16
«Παραλύει» η Αττική: 24ωρη απεργία την Τετάρτη (8/3) σε λεωφορεία και τρόλεϊ - Πως θα κινηθούν μετρό και ηλεκτρικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 έλαβαν νωρίτερα την Τρίτη οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Με την ευκαιρία, δείτε την απολογία του σταθμάρχη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Εκτός απροόπτου, ωστόσο, αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση, τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) επρόκειτο να λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 για τη μεταφορά διαδηλωτών.

Ωστόσο, πριν λίγη ώρα αναρτήθηκε στο Mετρό η εξής ανακοίνωση:

Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων, αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 οι συρμοί των γραμμών 1 και το ΤΡΑΜ θα κυκλοφορούν από τις 11:00 έως τις 17:00 και οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

«Παραλύει» η Αττική: 24ωρη απεργία την Τετάρτη (8/3) σε λεωφορεία και τρόλεϊ - Πως θα κινηθούν μετρό και ηλεκτρικός

Απεργία Μετρό

Σημειώνεται ότι με σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για τις προσφυγές κατά της πραγματοποίησης στάσεων εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, επιλέγοντας τη δικαστική οδό αντί για να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ - Πήρε έγγραφα και ηχογραφημένες συνομιλίες

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από στελέχη της ΡΑΣ, όπως μετέδωσε στο OPEN, ο Μίλτος Σακελλάρης. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα ερευνά ηχογραφημένες συνομιλίες και τυχόν σημαντικά έγγραφα, ενώ σύμφωνα με το OPEN τα στελέχη της ΡΑΣ έχουν προσχωρήσει σε συγκεκριμένες κατασχέσεις. Από εδώ και στο εξής έχουν το δικαίωμα να συντάξουν πόρισμα για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας το οποίο μπορούν να στείλουν τόσο στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση όσο και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον Μίλτο Σακελλάρη, πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί ακόμα και ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ. Το συγκεκριμένο πόρισμα αναμένεται να σταλεί ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων για να αποφασίσει εκείνη αν θα γίνει ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας της Hellenic Train.

Ενώ, βαθύτατα συγκινημένος εμφανίστηκε πατέρας 20χρονου πολυτραυματία από το δυστύχημα των Τεμπών μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action24, ενημερώνοντας πως ο 20χρονος γιος του αποσωληνώθηκε και τους χαμογέλασε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share