Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανώλης Ζαχαράκης

Θλίψη στο Ρέθυμνο!

5 Μαρτίου 2023 10:55
Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανώλης Ζαχαράκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Μανώλη Ζαχαράκη από το Ρέθυμνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Ήταν ο πρώτος σκηνοθέτης του Δημοτικού Θεάτρου Ρεθύμνου και υπεύθυνος για πολλά χρόνια στη θεατρική ομάδα του Κέντρου Νέων του Δήμου Ρεθύμνου.

Η κηδεία του Μανώλη Ζαχαράκη έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Μικρή Παναγία, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ενώ πριν λίγες μέρες είχε φύγει από τη ζωή και ο Γιάννης Πίκουλας.

Συλλυπητήρια από το Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

“Το Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής (ΘΕΚΙΜΣ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Φιλολογίας) πληροφορήθηκε με οδύνη τον θάνατο του σκηνοθέτη και μουσικού Μανώλη Ζαχαράκη.

σκηνοθέτης Μανώλης Ζαχαράκης

Ο Μανώλης Ζαχαράκης αποτέλεσε για την πόλη του Ρεθύμνου λαμπρή περίπτωση καλλιτέχνη που της αφοσιώθηκε ολόψυχα. Αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην καλλιέργεια της μουσικής και του θεάτρου στην πόλη μας. Πρακτικά, περισσότεροι από τους μισούς ενασχολούμενους με την τέχνη του θεάτρου στο Ρέθυμνο σήμερα υπήρξαν μαθητές του.

Πλήθος θεατρικά σχήματα, δεκάδες θεατρικές παραστάσεις στήθηκαν υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του και ένα μεγάλο μερίδιο από τη στερέωση της θεατρικής ζωής στο Ρέθυμνο και τη δημιουργία σταθερού κοινού κατά την τελευταία εικοσαετία του 20ού αιώνα φέρει τη σφραγίδα του, όπως υπέδειξε και η διδακτορική διατριβή που υποστηρίχτηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα τη θεατρική ζωή στο Ρέθυμνο κατά τον 20ό αιώνα. Το Εργαστήριο ΘΕΚΙΜΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήριά του στη σύζυγο και τα παιδιά του”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share